Angrer på salget av Coutinho til Liverpool

Det er drøyt to år siden Inter Milan slapp Philippe Coutinho til Anfield for «bare» åtte millioner pund. Nå innrømmer italienerens sportsdirektør at Milano-klubben ikke hadde nok tålmodighet.

Coutinho, som i går ble nominert til «Årets spiller» i Premier League av spillerforeningen, var bare 18 år da han ankom motebyen etter å ha spilt for Vasco da Gama i hjemlandet. Samme sommer ble tidligere Liverpool-sjef Rafael Benítez den nye manageren

– Blir trist

Sportsdirektør Piero Ausilio forteller Sky Italia at forventingene til laget samtidig var skyhøye da Coutinho, som hadde skrevet under for klubben to år tidligere, flyttet til landet. Det gjorde imidlertid ikke ting enklere for den unge brassen, og Ausilio erkjenner at de lot ham gå for tidlig.

Se spillerprofilen til Coutinho her!

– Han spilte ikke så mye, og vi manglet tålmodighet, så vi bestemte oss for å selge ham. Jeg ønsker at unge spillere skal vokse og ha suksess her; når jeg ser dem spille for andre klubber, blir jeg trist.

Inter fikk åtte millioner pund da teknikeren ble Liverpool-spiller i januar 2013. Nå er verdien til 22-åringen mangedoblet. Coutinho, med 95 kamper ikledd Liverpool-drakt bak seg, har kontrakt med de røde frem til 2020.


TIL WEMBLEY: Coutinho skjøt Liverpool til FA-cupsemifinalen. Han har totalt 14 mål i klubben. (Video: TV 2)