Åpner for bruk av to spisser

– Jeg vet ikke nå om vi spiller med to spisser på søndag, men det er et alternativ i framtiden, sa Jürgen Klopp på fredagens pressekonferanse.

Jürgen Klopp fikk ikke mange timers hvile fra pressen etter torsdagens Europa League-kamp mot Rubin Kazan. Under et halvt døgn etter at han sist møtte pressen etter 1-1-kampen, var han tilbake i presserommet på Melwood med blikket rettet mot Southampton-kampen på Anfield på søndag. 

– Beklager å forstyrre dere, begynte Klopp pressekonferansen med. 

Om bruk av to spisser:  

Mens Klopp er viden kjent for stort sett å bruke en spiss i sine formasjoner, avsluttet han gårsdagen med både Divock Origi og Christian Benteke på topp. Under pressekonferansen fikk han spørsmål om han ser på det som et alternativ framover. 

– Det er selvsagt en mulighet. Vi må se på hvordan vi kan bruke de kvalitetene vi har i laget. Jeg vet ikke nå om vi spiller med to spisser på søndag, men det er et alternativ i framtiden. 

– Kan Sturridge og Benteke spille sammen på topp? 

– Alle gode spillere kan spille sammen. Det spørs hvordan de jobber for laget. Vi kan ikke bruke 2-3 spisser som bare står foran. Man kan gjøre det om man er i verdensklasse med verdens beste spiss, om man har perfekt press og er gode til å stjele ballen. Men det er når de er friske jeg kan begynne å tenke på det. Jeg kan ikke tenke på kampen om noen uker når de kanskje kan spille sammen. Men hvis de scorer fem mål, kan vi sikkert finne en måte å forsvare oss på uten dem, spøker Klopp, før han legger til at de selvsagt må delta i forsvaret.

– Forsvar begynner langt foran på banen. De trenger ikke løpe ned til egen 16-meter, men de må skape problemer for motstanderen høyt i banen. Er det gjort på en intelligent måte er det lettere for resten av laget å forsvare seg. Selv Ronaldo må forsvare seg, sa Klopp.  

Sturridge fortsatt skadet: 

Et annet problem for Klopp er at Daniel Sturridge fortsatt ikke er helt frisk. 

– Jeg snakket med Daniel i stad, og han er ikke mye bedre. Så Daniels skade må vi se an dag for dag, om han kan trene normalt i morgen, er han et alternativ. Men neppe fra start, sier Klopp.

Han sier at det er en væskeansamling i kneet til Sturridge, som gjør at han skal på en ny scan. 

Mangel på seire: 

Etter at sju av de åtte siste kampene, og de to kampene under Klopp har endt med uavgjort, venter alle Liverpool-supportere på den første seieren under Klopp. 

– Jeg stoler på kvaliteten på spillerne. Det er ikke lett å sammenligne to forskjellige ting. Men i min første sesong i Dortmund hadde vi 15 uavgjort. Man kan se på det som en halv seier også, sier Klopp optimistisk. 

– De har kvaliteten til å avslutte, til å skape sjanser. Vi skapte sjanser og hadde gode innlegg mot dypt forsvar i går, vi hadde stangskudd og vi hadde mange sjanser som var nær ved å gå inn. Nære ved, er bedre enn langt unna.

– Noen spillere tok ikke så gode beslutninger om når de skal skyte og når de skulle sentre. Og vi må finne bedre posisjoner inne i 16-meteren, hvem skal på første stolpe, hvem på bakerste osv. Men dette er ting vi må jobbe med etter hvert, sier han. 

Om Rubin Kazan-kampen: 

– Det ble en annerledes kamp fra Tottenham. Kazan forsvarte seg godt, og var gode i overgangsspillet. 

– Vi skulle forsvart oss bedre på målet. Det er vanlig i fotball at først må man gjøre feilene, og så kan man lære av det. Emre burde kommet ut, Joe kunne vært litt nærmere spillerne sine, og Clyne kunne vært på den andre siden av spissen. Bare en spiss i 16-meteren mot tre av våre, vi kan gjøre det bedre. Men slik er fotball, og vi skal ikke gjøre slike feil to ganger. 

– Når et lag forsvarer seg så dypt er det ikke stor forskjell mellom ti og elleve spillere, siden da ville spissen stått igjen. Men det var mye positivt, mye innlegg osv

Om Southampton-kampen: 

– Vi begynte å analysere Southampton i dag tidlig, og hadde en seanse på litt over en time i dag tidlig. Deres styrke er åpenbart at de er godt organisert, at de prøver å presse høyt med seks spillere, og fire mer dyptliggende. De prøver å spille hvis de kan, hvis ikke har de Pelle. Han er en fysisk og god spiller, og med sterke spillere rundt seg. Så vi vet hvordan de vil spille. De har sju poeng på de siste tre kampene. Det er ikke en enkel kamp. 

Om implementering av spillestilen: 

– Jeg har sett mye vi har jobbet med i trening under kamp. Men jeg har ikke forventet at vi skal skli gjennom ligaen fra start her, det er for tøft for det. Vi har ikke god nok tid på trening til å bli 20 prosent bedre til hver kamp. Men jeg ser det vi har jobbet med på dødballer, og på forsvarsspillet. Vi visste hvordan Kazan ville spille, og vi trente på det. Men hvis man ser hele kampen er det selvsagt flere steder man ser at man kunne gjort det annerledes. 

Om Rossiter-situasjonen:

På pressekonferansen før Rubin Kazan, var Klopp tydelig oppgitt over at Jordan Rossiter hadde blitt skadet på oppdrag med landslaget og at han hadde spilt tre kamper på fem dager. Klopp uttalte blant annet at: «hvis man behandler spillerne som hester, blir de hester.»

Ifølge opplysninger i pressen har FAs tekniske direktør vært i kontat angående kritikken. På presskonferansen fikk Klopp spørsmål om hva som ble sagt og hvor fornøyd han var med responsen fra FA.

– Jeg må lære noen ganger å bruke andre ord på ting, jeg hadde samme problem på tysk, så det er ikke bare på grunn av engelsken min, sa Klopp.

– Alt er ok nå. Vi må snakke om dette det er klart. Så vi skal snakke iløpet av de neste dagene. Jeg er selvsagt ikke fornøyd med situasjonen, men jeg kunne informert dem før jeg snakket til dere, sa Klopp og lo.

– Det er ikke verdens største problem, men det er et problem og vi må snakke om det.