Avisrunden: «En mesterklasse av Klopp»

Engelsk presse hyller Liverpool og Jürgen Klopp etter slakten av Manchester City på bortebane.

Tre scoringer i løpet av 25 minutter i første omgang sjokkerte både hjemme- og bortefansen på Etihad i går kveld. Og selv om vertene reduserte før pause, reiste Liverpool hjem fra Manchester med hele 4–1 i snippesken etter kampslutt.

Se kampreferat fra storoppgjøret her!

«Man kan ikke sette en prislapp på dette», skriver James Pearce i Liverpool Echo. «Etter å ha insistert at penger ikke er alt i fotballen, fikk en fornøyd Jürgen Klopp se sitt Liverpool-lag levere en utrolig prestasjon som ettertrykkelig bekreftet poenget hans.»

Brasiliansk samba på Etihad

«Dette var nok til at sjeik Mansour fikk kaviaren i halsen da Manchester City ble banket i sin egen hage. Liverpool endte sin sju år lange ventetid for en ligaseier på Etihad med stil ved å virkelig utkjempe og utspille milliardærens tittelfavoritter.»

Klopp satte opp bortelaget uten rene spisser, som han også gjorde mot Chelsea på Stamford Bridge, men den brasilianske duoen Roberto Firmino og Philippe Coutinho holdt vertenes forsvarere mer enn bare varme i trøya i novemberkulden.

Saken fortsetter under.

Mediene hyller de to landslagsspillerne som var sterkt involvert i alle de tre første målene. Først kombinerte de og presset Eliaquim Mangala til å sette ballen i eget nett, så scoret Coutinho og Firmino etter å ha assistert hverandre. Martin Skrtel avsluttet festen med en rakett langt ut i den andre omgangen.

«Blåste City av banen»

Før Klopp tok over roret på Anfield, hadde Liverpool bare vunnet én av sine 14 siste ligakamper på bortebane mot Manchester-klubbene, Arsenal og Chelsea. Under 48-åringens korte periode i nordvest er stillingen to seire på to forsøk, påpeker lokalavisen.

«Etter å ha triumfert på Stamford Bridge forrige måned, gjentok han triksene med nok en taktisk mesterklasse på Etihad. Liverpool blåste City av banen gjennom en ensidig første omgang», beskriver Pearce, som mener den karismatiske tyskeren allerede har forvandlet tvilere til troende.

Les også: Klopp mener landslagspausen var viktig

«Nå kan det ikke være en Liverpool-supporter på planeten som ikke er entusiastisk angående fremtiden», fortsetter han. «Uten å ha brukt en eneste penny, har Klopp transformert en sesong som var på vei mot ingenmannsland til en sesong med tro, organisering, samhold og en knallhard arbeidsmoral.»

«Intens, nådeløs, eventyrlig fotball»

Faktisk var det bare en god Manchester City-keeper i Joe Hart som forhindret et «mye styggere resultat» sett med hjemmelagets øyne, mener avisene samstemt. The Times beskriver de røde som «alt det City ikke var, men forventer å være».

Saken fortsetter under.

«Liverpool-fansen hadde kommet, delvis, for å skjelle ut den spilleren som snudde ryggen til dem i sommer, men de endte opp med å hylle han som erstattet ham. Men sannheten er at denne kampen handlet om så mye mer enn bare Raheem Sterling og den enestående Roberto Firmino.»

«Dette handlet om at Liverpool spilte den intense, nådeløse, eventyrlige fotballen som Jürgen Klopp håper blir normen på Merseyside, og et Manchester City-lag hvis kapitulasjon var ganske sjokkerende å se», skriver James Ducker i storavisen.  

«Burde scoret hat-trick»

«Halve fortellingen om denne kampen var at Manchester City fremsto helt uorganisert i forsvaret, men andre halvdel var at Liverpool spilte forbløffende og med nydelig briljans», fortsetter Oliver Holt i Daily Mail.

«Philippe Coutinho var utilnærmelig i lange perioder, som et dansende, driblende, uangripelig fantom City-forsvaret ikke klarte å håndtere. Brasilianeren scoret én gang og var delaktig i to av de andre. Opptredenen hans var strålende.»

Tabloidavisen kåret den formsterke 23-åringen til de rødes beste, men traff samtidig frem Firmino som den andre store ikledd Liverpool-trøye. «Det eneste han gjorde feil, var at han burde scoret hat-trick istedenfor ett mål. Citys ødelagte forsvar klarte ikke å stå imot farten og visjonen hans heller.»

Seieren var Liverpools femte i Premier League denne sesongen. Klopp har nå ledet Liverpool i åtte kamper, alle turneringer inkludert, og han står foreløpig med fire seire, tre uavgjortkamper og ett tap.

Les også: – Nå vil vi forbedre hjemmeformen

Merseyside-klubben, med 20 poeng, ligger på niendeplass i ligaen nå og har seks poeng opp til topp fire.