Avisrunden etter Sunderland-kampen

De britiske fotballkommentatorene er enige i at ettmålsseieren på Stadium of Light i går ikke var flatterende nok i Liverpools favør. Brendan Rodgers får skryt for hvordan formen er snudd.

James Pearce, Liverpool Echo:

«Fra å ha vært i dyp fortvilelse, er håpet kommet tilbake. Liverpool FC har funnet en plattform de kan bygge videre på for å oppnå ambisjonene de nå har frem til mai. For én måned siden var utsiktene for de røde så dystre som forholdene de møtte på Stadium of Light lørdag ettermiddag.

Etter at Basel veltet dem ut av Champions League, samt et pinlig 0–3-tap på Old Trafford, vokste presset på Brendan Rodgers. Liverpool vartet opp med sin verste ligastart på et halvt århundre, og målet om en topp-fire-plass liknet mer på en drøm. Likevel, selv etter at laget ble knust av Manchester United den ene ettermiddagen, har Rodgers blåst nytt liv i laget.

Problemene og bekymringer er selvfølgelig fortsatt til stede. Det finnes ingen tryllestav, men nordiren har funnet frem til en måte hvor man får mer ut av de ressursene han allerede har til rådighet.

Se kampreferat med bilder her!

Beslutningen hans om å beholde troen på 3–4–2–1-foramsjonen han tapte med på Old Trafford, har betalt seg. Det har utløst den type kreativitet og trussel som rødtrøyene manglet fremover på banen i de første månedene av sesongen. Liverpool er ubeseiret i de syv påfølgende kampene etter møtet med United. Det er gjort fremskritt i begge de nasjonale cupene, og de har tatt elleve poeng av 15 mulige i ligaen.

De røde jobbet hardt med å beseire et svakt Sunderland-lag. Rodgers’ menn burde vært langt foran halvveis i kampen, for de stod for den beste borteomgangen siden de dominerte på White Hart Lane i august. Likevel tok de ikke vare på sjansene etter Lazar Markovic’ tidlige scoring. Mangelen på å være nådeløse foran mål, kunne blitt kostbar etter at de ikke utnyttet det å være i overtall etter pause.

• Les også: – Mer i vente fra Markovic

Men bortsett fra Adam Johnsons forsøk, som overrasket Simon Mignolet og dundret i tverrliggeren, var det ikke mange nervøse øyeblikk. Seieren deres var fullt fortjent. Markovic tok æren – med rette – etter å ha sørget for sin mest imponerende opptreden for de røde.»

Louise Taylor, The Guardian:

«Har all praten om Liverpools fall vært overdrevet? Eller handler det mer om at Sunderlands mangler er undervurdert? Glem det utrolig marginale resultatet; på en annen dag kunne Brendan Rodgers’ lag enkelt ha fått tre eller fire mål da de hadde kontrollen lenge før Liam Bidcutts utvisning i det 49. minutt.

Med en Lazar Markovic i medvind kunne Liverpool styrke håpet om en topp-fire-plassering betydelig, mens Gus Poyet overvar en ny smertefull kamp på veien mot nedrykk. Selv om det tilreisende laget var veldig gode til tider, overlevde de også noen defensive blundere, og Sunderland-fansen etterlates skremt av at laget mislyktes med å gi returnerende Simon Mignolet en skikkelig test i buret.

De samme supporterne vet at teoriene om at Sunderland er vanskelige å bryte ned, ville blitt grundig motbevist dersom Philippe Coutinho og resten hadde tatt vare på sine målsjanser. Uten skadde Lee Cattermole til å bryte opp spillet og sette tempoet, så Sunderland bekymringsverdig skjøre ut.»

Geroge Caulkin, The Times:

«Noen ganger forteller resultattavla en historie, men denne gangen lyver den. Det var ikke noe marginalt med Liverpools seier på Wearside, ikke noe heldig eller nærme som dekker over tallene det skrives om i historiebøkene. Dette var så ensidig man kan få det, der Sunderland sliter med å heve nivået over bakkenivå og motstanderne ikke trenger å trå hardere til enn andre gir.

Lazar Markovic scoret det eneste målet i en kamp som fortjener å bli slettet fra minnet, en kamp som så Sunderland spille med ti menn i 41 minutter. Liverpool har nå bare tapt én av sine ni siste ligakamper, og de er i en god form selv om sterk og sur vind sørget for at turen østover resulterte i mer slit enn ren glede.

• Se video: Sammendrag fra kampen

Sunderland var fryktelige, de manglet drivkraft, de var stasjonære, og de manglet tonen som skadde Lee Cattermole setter på midtbanen. Bridcutt, Cattermoles vikar rett foran forsvaret, var ikke en god nok erstatter. Til pause var den knappe ledelsen noe Poyets spillere brukte som håp, men det var lite annet å holde fast i. Prestasjonen deres var horribel.»