Avisrunden: «Imponerende uten ballen»

Allerede nå viste Liverpool klare spor av Jürgen Klopps krevende filosofi, skriver engelske aviser.

Det ble ingen scoringer i debuten til den tyske manageren, men tallenes tale er tydelig: Liverpool løp mer mot Tottenham enn de hadde gjort i noen andre kamper så langt denne sesongen.

Les også: Flere kilometer og spurter med Klopp

– Jeg tror vi overrasket dem litt, sa Klopp til pressen etter at laget hans hadde stormet ut fra startblokkene på White Hart Lane, presset høyt, særlig i starten, og tilbakelagt totalt 116 kilometer gjennom oppgjøret.

Skryter av disiplinen

«Klopp, veldig bevegelig på sidelinjen, fikk Liverpool til å jage som terriere i en hulter-til-bulter-halvtime, og selv som de fort løp seg litt tomme, beholdt de disiplinen og organiseringen nok til å holde et lokk på sjanser imot», skriver Gary Jacob i The Times.

Liverpool og Klopp hadde på ingen måte en god inngang til oppgjøret da skadelisten bare vokste i løpet av uka. Joe Gomez og Danny Ings må vente til neste år før de får spille fotball igjen, mens Daniel Sturridge, som var med troppen til hovedstaden, måtte stå over grunnet en mindre kneskade.

Faktisk måtte Klopp klare seg uten ni førstelagsspillere – deriblant Christian Benteke, Jordan Henderson og Roberto Firmino – i debuten. «Fraværet av de tre beste angrepsspillerne, kapteinen og sommersigneringen til 29 millioner pund hjalp ikke», skriver Barney Ronay i The Guardian.

97 stolpetreff på fem år

Likevel, med Divock Origi på topp til sin første Premier League-start, satte de Tottenham på noen prøver. Nærmest var den 20-årige spissen, som headet ballen i tverrliggeren fra kloss hold. «Det betyr at Liverpool har truffet treverket 97 ganger i løpet av de fem siste årene, tjue treff mer enn noen andre lag i toppdivisjonen», påpeker The Times-journalisten Jacob.

Saken fortsetter under.


STOLPEN: Origi var ikke langt unna scoring i sin første ligakamp fra start. (Video: TV 2)

I motsatt ende var heller ikke Tottenham ufarlige. Harry Kane og Clinton N’Jie ble begge stoppet av en god Simon Mignolet, mens Mamadou Sakho, som Liverpool.no kåret til lagets beste spiller, var solid i midtforsvaret.

Mener Can så bedre ut

Duoen får også skryt av James Pearce i lokalavisen Liverpool Echo. I tillegg mener han Emre Can var positiv på midtbanen: «Det så ut til at Klopp hadde fjernet bly fra Cans sko, for han var mye mer mobil og atletisk. Da Can gjorde en viktig takling, jublet landsmannen hans på sidelinjen.»

«Uten ballen var de røde imponerende da de dekket rom og frustrerte etter Tottenham-lag som er ubeseiret i Premier League siden nederlaget i åpningskampen på Old Trafford», legger Pearce til.

For første gang denne sesongen møtte Tottenham et lag som løp mer enn dem. «Dette var ikke full-gass-fotball da begge lag spilte med håndbrekket oppe i en kamp som manglet kvalitet. Men støtten fra de tre tusen tilreisende etter sluttsignalet understreket at Klopp hadde holdt sine ord», skriver Pearce, som peker på managerens ønske om endring i mentalitet.

Saken fortsetter under.

Første «clean sheet» på ni kamper

«Han fortalte også at å endre på de rødes spillestil og å forme laget etter sin egen stil ville ta tid. Det viste seg at Klopp hadde rett på begge deler. Den første nullen bakover på ni kamper var belønningen for en viljesterk innsats.»

«Liverpool har bare scoret åtte mål på ni ligakamper denne sesongen, og en mangel på kreativitet og skuddstyrke forblir et stort problem. Hugo Lloris så tverrliggeren sin riste, men ble aldri satt på noen seriøse prøver.»

De tilreisende supporterne la imidlertid ikke noen demper på begeistringen for Klopp i managerstolen. Og tyskeren takket for støtten og vinket til bortesvingen etter kampen. «Klopp smilte og ga alle klemmer», forteller Ronay.