Avventer fortsatt kontraktsamtalene

Mangelen på spilletid i Liverpool frustrerer Mamadou Sakho, som får sesongdebuten først i kveld.

Den franske stopperkjempen har nemlig ikke spilt siden treningskampen mot Swindon Town i begynnelsen av august, men manager Brendan Rodgers er likevel tydelig på at klubben vil ha ham.

– «Mama» er en spiller vi ønsker å beholde. Han kommer til å starte kampen, og vi har lyst til å forlenge kontrakten hans med klubben, sa Liverpool-manageren til pressen onsdag.

Allerede forrige måned ble det kjent at Sakho hadde blitt tilbudt en ny avtale, noe som blant annet innebar et solid lønnshopp, men spilleren selv ville se an muligheten for regelmessig spilletid før han kom med en respons.

Første tellende kamp siden mai

Nesten fire uker senere står forhandlingene mellom Sakho og Liverpool fortsatt på startstreken. Martin Skrtel og Dejan Lovren har holdt midtstopperplassene opptatt frem til nå, og kveldens oppgjør i Bordeaux blir Sakhos første tellende kamp siden mai.

Saken fortsetter under.

LITE SPILLETID: Sakho har fortsatt ikke spilt en tellende kamp sammen med Christian Benteke.

Ifølge tabloidavisen Daily Mail skal klubben være klare til å gi Sakho rundt 95 000 pund i uka ved en eventuell ny kontrakt, men han vil som ventet fortsatt vurdere situasjonen nærmere før han bestemmer seg.

– Han er en kriger

– Mamadou sliter naturligvis i denne situasjonen fordi han er en kriger, og det er frustrerende for ham, sier Frankrikes landslagssjef, Didier Deschamps, som nylig utelot 25-åringen fra troppen grunnet mangel på spilletid .

Nesten sju uker etter forrige opptreden, der det ble 90 minutter på County Groudn, får Sakho imidlertid spille mot Bordeaux i kveld. Deschamps mener rødtrøyene må la forsvareren få reise dersom det er valget han kommer frem til.

Les også: Inngår i Rodgers' planer

– Liverpool spiller i Europaligaen og har uker hvor de må gjennom tre kamper, så han kommer til å få muligheter til å spille. Det er han som bestemmer, men klubben må selvfølgelig la ham dra. Det er visstnok ikke noe de har valgt, for de ønsker å forlenge kontrakten hans.

Sakhos avtale på Anfield løper ut i 2017.