Ayre: Vi har en brennende ambisjon om å vinne

Ian Ayre mener europacupene er blitt mindre viktige på grunn av styrken til Premier League.

Liverpools chief executive Ian Ayre deltok lørdag på en Q&A under fotballkonferansen «Blazer Con» i New York. Der fikk han blant annet spørsmål om Liverpool ambisjoner, og betydningen av Anfield-utvidelsen. 

– Vi er en av de største fotballklubbene i verden, og vi bør se ut som det, sa han om utbyggingen, som står klar neste sommer.

Handler om mer enn fotball

– Vi føler at kulturen rundt Liverpool FC har en større effekt på supporterveksten enn fotballen i seg selv. Å være Liverpool-fan handler om mer enn fotball, det handler om å være en del av en familie, sa Ayre fra scenen.

Han påsto selv at seieren i Istanbul for ti år siden var det beste øyeblikket i hans liv, til tross for både bryllup og barnefødsel.

Siden Manchester United har en stor supporterskaren i Amerika spøke Ayre med at «alle Manchester United-supportere i Amerika burde sterilisere seg.»

Intervjueren forslo da at Liverpool kanskje heller burde vinne ligaen, for å matche interessen.

– Alle som tror vi ikke har en brennende ambisjon om å vinne ligaen tar feil, svarte Ayre.

– Men det er virkelig ikke en eneste enkel kamp nå, med de pengene som kommer inn, sa han om konkurransen fra andre klubber.

Tiltak for unge scousere

Og han mente også at styrken i Premier League er en av grunnene til at engelske lag har slitt mer i Champions League.

– Europeisk fotball er blitt et sekundært produkt for oss, sa han.

Han svarte også på kritikken som har kommet mot klubben fordi lokale ungdommer ikke har råd til å kommet seg på kamp lenger.

– Vi har den misunnelsesverdig posisjonen at vi er utsolgt på hver kamp, men har ingen vei inn for 12-13 åringer som vil komme. Lokale supportergrupper vil at vi skal diskriminere tilreisende fans for å få flere scousers tilbake på Anfield. Stadion-utbyggingen kan hjelpe, blir Ayre sitert på ifølge Liverpool Echo.

Liverpool-sjefen sier de også ser på muligheter for at unge fans kan få mulighet til å fylle tomme seter etter kick off. 

LES OGSÅ: Mölby mener Klopp bør ta januarhandelen i Tyskland