Bare Lucas igjen fra Northampton-blemmen

Liverpools hjemmekamp mot Carlisle i tredje runde i ligacupen får det til å gå kaldt nedover ryggen på de av supporterne som husker matchen mot Northampton for fem år siden.

Roy Hodgson var fersk som manager og valgte å bruke en del nytt da Northampton Town kom på besøk for fem år siden. Brad Jones, Danny Wilson, Jonjo Shelvey og Thomas Ince spilte alle sin første kamp for Liverpool. For unge Ince ble det også den eneste.

Milan Jovanovic scoret tidlig, men Northampton utlignet etter 56 minutter ved Billy McKay før Michael Jacobs sjokkerte med å gi dem ledelsen i ekstraomgangene. Ikke ufortjent heller, men The Kop trodde kanskje man hadde sluppet ut av fengsel da David N’Gog headet inn en corner fra Shelvey med fire minutter igjen av de 120. Martin Kelly rakk også å redde på streken etter et siste angrep av Northampton,

Liverpool pleide å vinne straffespark-konkurranser, men igjen var Hodgson med på å skrive historie med negativt fortegn. Northampton brente sitt første forsøk foran The Kop, men det gjorde også N’Gog. Begge lagene scoret så på sine to neste forsøk, Shelvey og Agger for Liverpool, før Jacobs igjen nettet for Northampton og unge Nathan Eccleston satte sitt forsøk i tverrliggeren. Abdul Osman ble så matchvinneren for Northampton.

Liverpools lag: Jones, Kelly, Kyrgiakos, Agger, Wilson, Pacheco (Ince 106), Lucas, Spearing, Babel (Shelvey 99), Jovanovic (Eccleston 91), N'Gog.

Kveldens kamp mot Carlisle er også et potensielt «bananskall»,
på samme måte som Northampton var det for fem år siden.

Vi merker oss at av Liverpools 14 spillere som var i aksjon den begredelige septemberkvelden i 2010 så er det bare Lucas Leiva som fortsatt er Liverpool-spiller.

Her er en oversikt over hva som skjedde med de andre som var med på å ryke ut av ligacupen for vesle Northampton, og hvor de er nå:

Brad Jones: Den australske reservekeeperen ble frigtt av Liverpool i vår, og signerte for Bradford City den 17.august. Der har han også vært reservekeeper frem til han fikk sin debut i hjemmekampen mot Sheffield United sist helg.

Martin Kelly: Ble solgt til Crystal Palace for 1,5 millioner pund i august 2014. Han har startet London-klubbens tre siste kamper, som er de eneste han har spilt denne sesongen.

Sotirios Kyrgiakos: Gikk gratis til Wolfsburg i august 2011. Ble ingen hit der, og ble utlånt til Sunderland vinteren 2013. Fikk også et par kamper for Sydney Olympic i Australia i 2014 før han ga seg som fotballspiller.

Daniel Agger: Valgte noe overraskende å dra hjem til Brøndby sommeren 2014, når større klubber ønsket hans tjenester. Liverpool fikk 3 millioner pund for midtstopperen, og dansken skrev under en toårskontrakt med barndomsklubben.

Danny Wilson: Klarte aldri å spille seg til fast plass i Liverpool-forsvaret og gikk gratis til Hearts sommeren 2013. Her ble han en suksess, og ledet laget som kaptein før han gikk tilbake til moderklubben Rangers nå i sommer.

Daniel Pacheco: Ble ansett som et kjempetalent da Liverpool hentet ham fra Barcelona sommeren 2007, men fikk bare 17 førstelagskamper for Anfield-klubben før han ble sendt hjem til Spania og AD Alcoron sommeren 2013. Har siden forflyttet seg til Real Betis, som nå låner ham ut til Alaves.

Tom Ince: Sønnen til Paul Ince fikk bare denne ene kampen for Liverpools førstelag. Han fortsette karrieren i Blackpool, hvor han var en stor suksess, men siden har midtbanespilleren slitt med å få spilletid i klubber som Crystal Palace, Hull City, Nottingham Forest og Derby County.

Jay Spearing: Enda en spiller som ble solgt av Liverpool sommeren 2013. Bolton Wanderers hostet opp et par millioner pund, og midtbanespilleren gjorde det til å begynne med bra på Reebok Stadium. Mistet etter hvert plassen sin på laget, og ble lånt ut til Lancashire-nabo Blackburn Rovers i siste halvdel av fjorårssesongen. Spilte de to første kampene for Bolton denne sesongen, men har siden slitt benken.

Ryan Babel: Nederlenderen har levd et omflakkende fotballiv etter at Liverpool solgte ham til Hoffenheim for 5,8 millioner pund i januar 2011. Etter 18 måneder i Bundesliga, og seks mål på 51 kamper, gikk ferden hjem til Ajax og Amsterdam. Etter ett år der signerte han for tyrkiske Kasimpasa SK. I sommer skrev hollenderen så under for Al Ain FC i De Forente Arabiske Emirater.

Jonjo Shelvey: Brendan Rodgers valgte å kvitte seg med Jonjo Shelvey når Swansea bladde opp seks millioner pund sommeren 2013. Midtbanespilleren har siden gjort det strålende for den walisiske klubben, er fast inventar på laget og har også spilt seg inn på det engelske landslaget.

Milan Jovanovic: Kom til Liverpool gratis fra Standard Liege sommeren 2010, men spissen ble ingen suksess i sin ene sesong på Merseyside, med bare to scoringer på 18 kamper. Gikk gratis til Anderlecht, hvor han spilte to sesonger og gjorde 24 mål på 90 kamper før han ga seg som profesjonell fotballspiller.

Nathan Eccleston: Klarte aldri å ta steget opp fra juniorfotball til seniorfotball i Liverpool. Totalt startet han en førstelagskamp og fikk åtte innhopp fra benken i perioden 2009-2011. Klarte seg rimelig greit på låneopphold hos Huddersfield Town, Charlton Athletic og Rochdale, før han sommeren 2012 ble solgt til Blackpool for et mindre beløp. Klarte ikke å spille seg inn på førstelaget der heller, og det ble nye utlån hos Tranmere Rovers, Carlisle United og Coventry City, før han endte opp permanent hos Partick Thistle i Skottland sommeren 2014. I sommer ble det nok et klubbskifte, og Eccleston spiller nå for Kilmarnock.

David N'Gog: På sine tre sesonger i Liverpool gjorde franskmannen småpene 19 mål på 94 kamper. Fortsatte karrieren med to og en halv sesong i Bolton, etter at Liverpool solgte ham for fire millioner pund sommeren 2011. I januar 2014 gikk ferden til Swansea, hvor han ikke ble noen suksess, og i september samme år flyttet han hjem til Frankrike og Stade de Reims.