Bedre tak på Sunderland på bortebane

Liverpool har faktisk vunnet flere Premier League-kamper mot Sunderland på Wearside enn de har hjemme på Anfield. 8 i nordøst, og 6 på Merseyside.

Liverpool har totalt vunnet 30 kamper i Sunderland. Vertene har vunnet 33, mens 14 kamper er endt uavgjort.

Brendan Rodgers sitt mannskap vant 3-1 på Stadium of Light forrige sesong. Daniel Sturridge og Luis Suarez (2) gjorde Liverpools mål. Emanuele Giacheerini scoret for Sunderland.

I de 27 Premier League-møtene mellom lagene har Liverpool vunnet 15, 9 er endt uavgjort, mens Anfield-klubben har tapt bare 3. Statistikken på Wearside er 8 seire og 2 uavgjorte på 13 kamper.

På de 60 ligamøtene mellom lagene gjennom tidene har Liverpool bare tapt 5.

Liverpool har bare tapt tre ganger på de siste 29 ligakampene i Sunderland fra 1959 og frem til i dag, men de har tapt 2 av de siste 5.

De røde fra Merseyside har bare sluppet inn 10 mål på sine 22 siste besøk i Sunderland, og har holdt buret rent i 14 av disse kampene.

Liverpool har scoret i 13 av sine siste 15 ligakamper på Wearside, og har gått av banen uten å score i bare 5 av sine siste 41 ligakamper i nordøst.

The Black Cats har scoret mer enn ett mål i bare 3 av de siste 47 ligakampene mot Liverpool.

Gus Poyet har aldri vært med på å slå Liverpool som manager, på fire forsøk. To med Brighton og to med Sunderland.

The Black Cats har spilt uavgjort i 11 av sine 20 ligakamper denne sesongen, og er det laget som hyppigst spiller uavgjort i Premier League.

Sunderland har scoret 18 ligamål denne sesongen. Bare Burnley og Aston Villa har gjort færre mål.

Kilde: Ged Rea