Bekreftet: Johnson til Stoke

Søndag ettermiddag melder Stoke City at Glen Johnson har skrevet under på en toårskontrakt med klubben. Pottemakerne blir 30-åringens sjette klubb i karrieren.

– Det manglet ikke på klubber som var interesserte i ham etter at han forlot Liverpool, sier administrerende direktør, Tony Scholes, til klubbens nettsider.

Ryktene linket den tidligere landslagsspilleren til både Italia og Tyrkia, men rett før helga ble det kjent at Johnson gjennomførte legesjekken hos Stoke. I går satte han seg på flyet mot Singapore, der klubben gjennomfører pre-season.

Les også: Johnson takker supporterne

Saken fortsetter under.

SEKS ÅR: Johnson spilte akkurat 200 kamper for Liverpool før kontrakten løp ut etter seks sesonger.

– Fantastisk tilvekst

Stoke er den sjette klubben til Johnson siden han slo igjennom som junior i West Ham tidlig på 2000-tallet. I tillegg til et utlån hos Millwall har Johnson, som så kontrakten med Liverpool løpe ut i juni, vært ikledd Chelsea- og Portsmouth-trøye.

Nå er det kun papirarbeid som gjenstår før han offisielt er Stoke-spiller, skriver klubben videre, noe som trolig fullføres når Premier League-kontorene åpner mandag, men veteranbacken har allerede sluttet seg til resten troppen.

– Glen vil være en fantastisk tilvekst til stallen. Han hadde en enorm prislapp på seg da han dro til Liverpool fra Portsmouth, men han håndterte presset som fulgte med. Han er en talentfull forsvarer, som også kan score, og etter å ha pratet med ham, vet jeg hvor mye han ser frem til å være en Stoke-spiller, sier manager Mark Hughes.

Johnson scoret ni ganger i løpet av totalt 200 kamper for Liverpool.