Bekreftet: Premier League fortsetter på TV 2

TV 2 har slått Discovery i kampen om Premier League-rettighetene i tre år fra neste høst.

Det bekreftet TV 2 selv via egne nettsider like før klokka 17 fredag ettermiddag. Kanalen har kjøpt rettighetene til å sende Premier League for 2016/2017- og 2018/2019-sesongen.

Ifølge VG betaler TV 2, som har sendt Premier League på sine plattformer siden 2010, hele 1,65 milliarder kroner for den nye avtalen. Det er mer enn dobbelt så dyrt som de inneværende rettighetene.

– Vi er selvsagt veldig glade for å kunne fortsette samarbeidet med Premier League, sier Olav T. Sandnes, administrerende direktør og sjefredaktør i TV 2, til egen kanal.

TV 2 har sammen med TVNorge- og Eurosport-eier Discovery vært i hektiske møtevirksomheter i dag og ventet på beskjeden fra Premier League, melder Kampanje.com, som slapp nyheten. De to TV-rivalene hadde en budkrig om rettighetene.

– TV 2 er det naturlige hjemmet til Premier League. Vi vil fortsette å satse tungt på Premier League i de kommende årene, og vil gi våre fotballfans den ultimate tilgangen til denne svært populære ligaen via TV 2 Premium og TV 2 Sumo, legger Sandnes til.