Benteke kan bli nest dyrest i Liverpool-historien

- Hvis man er villig til å betale så mye, vil fansen med rette stille spørsmål om hvorfor man ikke går for spillere som Higuain, Lacazette eller Martinez, skriver Liverpool Echo.

James Pearce i Liverpool Echo mener Christian Bentekes skadeproblemer og spillestil, gjør at man på Anfield må stille et stort spørsmål ved om belgieren er verdt 32,5 millioner pund.

Det er det utkjøpsklausulen Aston Villa har på 24-åringen. Hvis Liverpool skulle ende opp med å betale det, vil Benteke bli Liverpools nest dyreste kjøp i historien, bare slått av de 35 millionene Andy Caroll kostet i januar 2011. 

Ikke råd til å gjøre feil igjen

Liverpool trenger naturligvis å få på plass en ny spiss og det raskt, men Pearce mener at «de ikke har råd til å gjøre feil igjen», og viser til kjøpet av Mario Balotelli sist sommer som et eksempel på hvor galt det kan gå.

Ifølge Pearce hadde Liverpool håpet å få Benteke for 20 millioner pund, men nå er det blitt kjent at de må grave mye dypere for å få spissen de har øverst på ønskelista. 

Saken fortsetter under bildet.

Hvorfor ikke Higuain, Lacazette eller Martinez?

Tim Sherwood uttalte denne uken at de ikke selger dagens cupfinalespiller for under utkjøpsklausulen. 

- Det er en salgsklausul i hans kontrakt slik at det vil være umulig å stoppe ham hvis han ønsker å gå. Noen må i så fall innfri den klausulen dersom bud skal bli vurdert, siden vi ønsker ikke å miste ham, sa Sherwood.

Det gjør at man også må stille flere spørsmål ved om det er riktig overgang for Liverpool. 

- Hvis man er villig til å betale så mye, vil fansen med rette stille spørsmål om hvorfor man ikke går for spillere som Napolis  Gonzalo Higuain, Lyons Alexandre Lacazette eller Portos Jackson Martinez. Men det er selvsagt et åpent spørsmål om de vil spille i en klubb som ikke kan tilby Champions League, skriver Pearce.

Han mener likevel det er andre ting enn prisen som også vekker en viss bekymring, og peker på skadehistorikken hans. I april i fjor ble han satt på sidelinjen i seks måneder etter en akillesskade og gikk blant annet glipp av VM i Brasil. Og det var først på våren i år at han kom i kjempeform - da scoret han riktignok 12 mål på 12 kamper etter Sherwoods inntreden.

Et spørsmål om innlegg

Men Benteke har en imponerende statistikk etter overgangen fra Genk i 2012. Han har scoret 42 ganger på 88 kamper i ligaen, og 49 på 99 hvis en tar med engelske cuper i tillegg.

Likevel er spillestilen et dilemma. Den kraftfulle spissen er vant med å få innlegg fra sidene, og drive forsvarerne til vanvidd derfra. Men ingen lag i ligaen legger inn så lite som Liverpool ifølge statistikken.

Dette gjorde også Aston Villas manager Tim Sherwood et stort poeng av fredag. 

- Vi legger mer inn i boksen enn noe annet lag i ligaen, og Christian har sagt at hans føde er innlegg. Det er ikke noen poeng å gå til en klubb hvor de ikke legger inn, sa en desperat Sherwood om Liverpools 409 innlegg denne sesongen.  

Saken fortsetter under bildet av Andy Carroll, Kenny Daglish og Luis Suarez.

Minner om Carroll i stilen

«De røde masser er ikke overbevist, definitivt ikke for den prisen. Hvis Sherwood er like tøff i trynet som han ga inntrykk av blir det kun aktuelt å la toppscoreren i Aston Villa gå for £32,5M. Selv om en kan hevde det var frekt og deretter begynne å vurdere hvilken spillertype Liverpool bør kjøpe, er det vanskelig å være uenig i at han Benteke ikke ser ut som en fremste angriper som passer i det høye presset og bevegelige spillet som Brendan Rodgers legger opp til. «Hvem skal legge innleggene hos Liverpool», sa Tim Sherwood, og jeg er svar skyldig. Tygg litt på den selv», skrev Liverpool Supporterklubbs redaktør Torbjørn Flatin fredag.

«Når det er sagt, isolert sett vil jeg hevde at drøyt £30M ikke er noen upris for en spiss som scorer nesten en gang hver andre kamp i Premier League», skriver Flatin videre.

Echos James Pearce mener Benteke minner mye om rekordkjøpet Andy Carroll i stilen, og Carroll ble droppet av Rodgers fordi han ikke passet inn. Men Beteke vil gi Rodgers den fysiske styrken laget nå mangler.

- Hvis liver ikke har tenkt å endre spillestil betraktelig, kan de ende opp med å prøve å få nok en firkant inn i et rundt hull, avslutter Pearce sin kommenar.