Benteke tvinger ikke gjennom overgang

Christian Benteke kommer ikke til å legge inn en transfersøknad for å få tvunget gjennom en overgang til Liverpool.

Aston Villa-manager Tim Sherwood har røpet at hans store målscorer Christian Benteke har en utkjøpsklausul på £32,5 millioner, i kontrakten som løper ut 2016/17-sesongen.

 

For to år siden la belgieren inn en transfersøknad for å få forlate Villa Park. Den gang var det ingen som var villig til å betale det Aston Villa krevde. En måned senere trakk han tilbake kravet om å bli solgt, og signerte sin nåværende kontrakt.

 

Det kommer ikke til å skje denne gang, skriver Matt Law i Telegraph. Benteke selv håper at en eventuell overgang vil bli ordnet ryddig, og vet at Birmingham-klubben vil være tvunget til å selge ham neste sommer, når han kun har 12 måneder igjen av sin kontrakt - heller enn å miste han på Bosman i 2017.

 

Law skriver at Manchester United og Chelsea begge har blitt linket til angriperen, men han ønsker forsikringer om at han kommer til å spille fast - i en sesong som leder opp til Euro 2016 i Frankrike. 

 

Liverpool kan tilby spill i Europa, noe spilleren har som krav, og kan trolig garantere førstelagsplass, men vil neppe betale de £32,5 millionene Villa krever.