Bogdan offisielt rød

Målvakt Adam Bogdan er nå offisielt presentert som Liverpool-spiller.

- Dette er et stort steg i min karriere, sier ungareren til Liverpoolfc.com.

Keeperen forteller at han er veldig glad for overgangen, og ser frem til å spille for sin nye klubb.

- Jeg fikk ikke sove på to døgn etter at jeg fikk høre om Liverpools interesse. Det har fortsatt ikke gått helt opp for meg at overgangen er et faktum.

- Jeg prøvde å ikke tenke for mye på det mens forhandlingene fant sted. Jeg snakket selvsagt med min kone om det, og ble holdt orientert av min agent. Så snart alt ble klart, og det så ut til å gå i orden, fortalte jeg mine venner og min familie om overgangen.

Vemodig å forlate Bolton

Bogdan forteller at det var en enkel avgjørelse å skrive under for Liverpool, men samtidig var det vemodig for ungareren å forlate Bolton etter åtte år.

- Når treningene starter kommer jeg nok ikke til å tenke så mye på det mer. Nå ser jeg bare frem til å ta fatt på jobben, og bli bedre for hver dag som går.

- Bolton var klubben som gjorde drømmen min til virkelighet, ved å la meg spille i Premier League. Det er det eneste jeg har fokusert på helt siden guttedagene. Jeg fikk det i Bolton, og derfor vil klubben alltid stå mitt hjerte nær. Derfor var det viktig for meg å ta et skikkelig farvel med Bolton.



Nå håper Bogdan også å få spille Premier League-fotball i Liverpool.

- Jeg håper selvsagt å spille så mange kamper som mulig, og bli Liverpools førstekeeper. Det må jeg gjøre meg fortjent til gjennom hardt arbeid på treningsfeltet. Jeg må bevise manageren at jeg er god nok til det. Når jeg får sjansen, må jeg ta vare på den. Det er slik det fungerer.

- Liverpool er en av de mest berømte klubbene i verden. Jeg så mange kamper med Liverpool i guttedagene. Jeg husker UEFA-cupfinalen i 2001 og Champions League-finalen i 2005. Alle i Ungarn kjenner til Liverpool.

Liker å dominere feltet

 Bogdan trekker frem sin vilje til å lære og feltarbeidet når han blir bedt om å beskrive sine sterke sider.

- Jeg liker å dominere i feltet, forklarer han.

Bogdan hadde Peter Schmeichel som keeperforbilde i ungdomsårene, og han studerte Jussi Jaaskelainen når han kom til Bolton.

- Den ungarske landslagskeeperen Gabor Kiraly er også en keeper jeg har lært mye av. Du forsøker å studere andre keepere for å lære.

Det å skulle konkurrere med Simon Mignolet beskriver Bogdan som en stor utfordring.

- Jeg har studert ham. Han er på samme alder som meg. Jeg har ikke møtt ham ennå, men jeg tror vi skal trives i hverandres selskap. Vi blir selvsagt konkurrenter. Det er helt naturlig. Men jeg er sikker på at vi kommer til å hjelpe hverandre også.

- Jeg håper å vinne trofeer med Liverpool, og tror jeg har en god mulighet til det, avslutter Bogdan.

LES OGSÅ: DETTE ER ADAM BOGDAN