Brendan tror Gerrard passer som trener

Liverpool-manager Brendan Rodgers er sikker på at Steven Gerrard (34) kan bli en dyktig trener.

– Jeg har genuin tro på at Steven er en type som kan gi gode råd som trener. Spørsmålet er om det er noe han ønsker å gjøre, sier Rodgers til Liverpools offisielle nettsted.

Liverpool-bossen påpeker at mange spillere går lei av forventningspresset toppfotballen fører med seg og derfor dropper trenerutdannelse. Gerrard har allerede begynt med utdanningen, og Rodgers tror kapteinen vil få bedre tid til å vurdere fremtiden når Liverpool-karrieren er over i mai.

Les også: Rodgers håper på støtte fra eierne

– Han kommer til å finne ut av det når han er utenfor klubben. Men sett fra mitt ståsted – med erfaringen han har fra klubben – vil han kunne drysse gullstøv på unge spillere. Det ville vært uvurderlig for dem.

Rodgers sier at det er stort sprang fra å være spiller til å være manager, men nordiren føler seg trygg på at Gerrard passer i yrket. Liverpool-sjefen understreker imidlertid at det er en krevende jobb.

Les også: Gerrard snakket ut til LFC TV

– Jeg snakker alltid med spillere som nærmer seg slutten på karrieren. Da råder jeg dem til å bruke to-tre år på å vurdere om de vil gå videre og bli trenere. Det er ikke noe man bare kan spasere inn i, for det er en jobb som innebærer stort press. Hvis Steven er interessert, vil det være en strålende mulighet for ham. Jeg kjenner ham som en glimrende leder i garderoben, avslutter Rodgers.