Brian Hall er død

Den tidligere Liverpool-spilleren Brian Hall gikk bort i dag, 68 år gammel. Supporterklubben lyser fred over hans minne.

– Triste nyheter for alle Liverpool-supportere. For en gentleman, en herlig mann. Våre tanker går til familien hans. YNWA, Brian, skriver John Aldridge på Twitter.

Hall, som ble født i Glasgow i november 1946, dro til Merseyside for å studere matematikk som tenåring, men kvalitetene på fotballbanen ga ham også muligheten for Liverpool. I 1966 skrev han under på en amatørkontrakt, før han to år senere offisielt ble profesjonell.

Den lille, men smarte, spilleren fullførte utdanningen i byen, og han endte opp med å spille hele 224 kamper for de røde frem til 1976. Hall scoret seiersmålet i FA-cupsemifinalen mot Everton på Old Trafford i 1971, og under tiden på Anfield var han med på å vinne ligaen to ganger, UEFA-cupen to ganger, FA-cupen og FA Charity Shield.

I 1991 returnerte Hall til klubben som leder for klubbens PR-avdeling, noe han var helt frem til han pensjonerte seg i 2011. For tre år siden ble Hall hyllet for sin lojalitet til klubben – han tilbrakte totalt 28 år hos de røde – før en ligakamp på Anfield.

– Dette var svært triste nyheter, sier redaktør i The Kopite, Torbjørn Flatin.

– Jeg husker ham som spiller hvor han scoret et av målene i semifinalen i FA-cupen i en klassisk kamp mot Everton i 1971, og han var også en av banens beste da Liverpool beseiret Newcastle i finalen tre år senere. En energisk og kjapp midtbanespiller/ving var han en av de få som spilte regelmessig på Liverpools storlag og som aldri fikk noen landskamp.

– Ellers ble han kjent ved sammen med Steve Heighway å være en av de få som greide å få en universitetsutdannelse ved siden av å bli profesjonell fotballspiller på høyt nivå.

– Etter fotballen var han lærer en stund før han kom tilbake som sjef for PR-kontoret til Liverpool FC, og hvor vi hadde nokså mye kontakt med ham i supporterklubben. En veldig hyggelig og positiv kar var han i sitt ess når han kunne komme ut blant folk, enten det var for å fortelle sine favoritthistorier om Bill Shankly, bringe opplevelser til røde fans, eller skape noe i lokalmiljøet på vegne av Liverpool FC. Han vil bli dypt savnet.