Can bryr seg ikke om hvor han spiller

Supporterfavoritten Emre Can (21) trives både på midtbanen og i midtforsvaret.

– Det spiller ingen rolle hvor jeg spiller så lenge jeg er på banen og kan hjelpe laget. Hvis jeg kan hjelpe laget ved å spille på midtbanen, vil jeg spille på midtbanen. Om jeg behøves i forsvarsrekka, vil jeg spille i forsvaret, sier Can i et intervju med Liverpools offisielle hjemmeside.

Tyskeren har vært fast inventar på Liverpool-laget siden 1-0-seieren mot Burnley i romjula, og den energiske spillestilen har gjort Can til en supporterfavoritt på Anfield. 21-åringen har hørt rykter om at Liverpool-fansen planlegger å lage en sang til ham. Det gjør Can både stolt og glad.

Les også: Nominert til Månedens spiller

– Jeg får stadig høre at jeg er en supporterfavoritt, og det føles fantastisk. Jeg er ofte på Facebook og Instagram, så jeg har lest mange kommentarer fra fans. Å lese dem gjør meg glad. Liverpool har fantastiske fans som støtter laget i både gode og dårlige stunder, skryter tyskeren.

Can er ikke bare populær på tribunene. På gårsdagens pressekonferanse på Melwood lanserte Liverpools assistenttrener Colin Pascoe unggutten som en mulig fremtidig kapteinskandidat.

– Selv om jeg bare er 21 år, har jeg alltid vært en type spiller som snakker mye på banen. Det er bare slik jeg er. Jeg tror ikke at det vil endre seg; det er bare personligheten min, sier han.

Les også: Rodgers hyller anvendeligheten

Sammen med stopperkollegene Martin Skrtel (30) og Mamadou Sakho (25 i dag), har Can bidratt til å snøre igjen sekken i Liverpool-forsvaret. Keeper Simon Mignolet (26) forbedrede form har også spilt inn, og Can berømmer trioen for å hjelpe ham både før, under og etter kamper.

– Martin og Mamadou har vært veldig hjelpsomme. De er begge toppspillere, som det er strålende å jobbe sammen med. Jeg er veldig takknemlig overfor dem. I forrige kamp gjorde dessuten Simon en glimrende redning som holdt oss inne i oppgjøret. Vi har mye å takke ham for. Han har vært fantastisk.

Les også: Sakho roser Can

Can har selv markert seg med stor ro, kløkt, duellstyrke – særlig langs bakken – og evnen til å transportere ballen over lange avstander. Han mener evnen til å løpe med ballen er en av hans fremste styrker.

– Jeg begynte å føre ballen over lange avstander da jeg var ung, så jeg vil si at det er en av mine hovedstyrker som fotballspiller. Det er noe jeg kommer til å fortsette med, sier 21-åringen.

Les også: Beskriver Can som et røverkjøp

Ett av Cans offensive løp var med og vekket Anfield til live igjen etter Tottenhams 2-2-redusering i den høydramatiske kampen på tirsdag. Tysk-tyrkeren mener seieren mot London-laget var svært viktig.

– Vi møtte en av våre nærmeste rivaler, som vi nå kun er ett poeng bak. Mentaliteten vår var strålende. Vi trodde på oss selv, og så scoret Mario seiersmålet. Jeg er glad på hans vegne, men han hjalp også laget veldig mye. Det var fantastisk å vinne kampen, så det målet var viktig, avslutter Can.