Can og Tyskland røk ut av U21-EM

Et Portugal-lag uten Tiago Ilori lekte seg i semifinalen mot Tyskland i kveld, og Emre Can må dermed reise hjem fra mesterskapet. Finalen spilles om tre dager.

UEFA meldte før kampen at Ilori var i Portugals lagoppstilling, men Liverpool-stopperen ble sittende på benken hele kampen. 22-åringen, som gikk av banen med en lårskade i midtuka, fikk se lagkameratene kjøre over tyskerne.

De røde og grønne tok ledelsen ved Bernardo Silva halvveis inn i første omgang, før Ricardo Pereira doblet den fra kloss hold etter en drøy halvtime. Ivan Cavaleiro dunket inn 3–0 på ypperlig vis like før pause.

Saken fortsetter under.

Grande família!🇵🇹👊🏽⚽️ #excusetheeyes

Et bilde publisert av Tiago (@tiagoilori)

Can spilte i en offensiv midtbanerolle fra start, men slet med å ta grep om kampen. Etter sidebyttet fikk løpsmaskinen mer ballkontakt sentralt på banen, dog uten at ting stemte for 21-åringen.

I stedet var det Portugal som viste nådeløs effektivitet. Det tok ikke engang ett minutt av den andre omgangen før João Mário skjøt inn 4–0 via en tysk forsvarer, og etter 71 minutter satte Ricardo Horta inn det femte.

Luften hadde for lengst gått ut av tyskerne, som i tillegg fikk en spiller utvist kvarteret før slutt. Can spilte hele kampen for de hvitkledde.

I den andre semifinalen møtes Danmark og Sverige. Finalen sparkes i gang kommende tirsdag klokka 20.45.