City har ikke vunnet på Anfield siden 2003

Det er bare en stadion som Manchester City ikke har vunnet på siden Sheikh Mansour tok over klubben i 2008, og det er Anfield! Faktisk må man helt tilbake til 2003 for å finne sist de lyseblå vant i Liverpools hule.

Den gangen gjorde Nicolas Anelka to mål, og senket dermed Gerard Houlliers mannskap.

Mannen som City frykter aller mest når de gjester Anfield heter ikke Daniel Sturridge eller Raheem Sterling, men Martin Skrtel. Slovaken er nemlig Liverpools toppscorer i løpet av de seks siste hjemmekampene mot City, med tre mål på seks kamper.

De seks siste sesongene har resultert i fire uavgjort-kamper og to seire over City på Anfield. I tillegg spilte lagene uavgjort 2-2 i ligacupens semifinale i 2012.

Liverpool er ubeseiret på hjemmebane i de 11 siste kampene i alle turneringer. Siste tap på hjemmebane kom mot Chelsea den 8.november. Fem kamper er vunnet og seks er endt uavgjort.

Dette er Liverpools seks siste hjemmekamper mot City:

LIVERPOOL – CITY 1-1 (februar 2009)
Craig Bellamy ga laget til Mark Hughes ledelsen med et skudd som gikk via Alvaro Arbeloa, før Dirk Kuyt utlignet tolv minutter før slutt.

LIVERPOOL – CITY 2-2 (november 2009)

Martin Skrtel ga Liverpool ledelsen mot Mark Hughes sitt mannskap, men Emmanuel Adebayor og Stephen Irland snudde matchen. Yossi Benayoun fikk imidlertid siste ord, og sørget for poengdeling.

LIVERPOOL – CITY 3-0 (april 2011)
Dette var trolig Andy Carrolls beste kamp for Liverpool, og det var han og Luis Suarez som trakk i trådene. Carroll gjorde to mål, mens Dirk Kuyt også kom på scoringslista. Kampen var avgjort til pause.

LIVERPOOL – CITY 1-1 (november 2011)
City hadde vunnet sju strake kamper når de kom til Anfield, og ledet ligaen med fem poeng. Vincent Kompanys heading ga dem ledelsen, men et selvmål av Joleon Lescott sørget for poengdeling, i en kamp der innbytter Mario Balotelli ble utvist for City.

LIVERPOOL – CITY 2-2 (august 2012)
Martin Skrtel headet Liverpool i ledelsen på en corner. Yaya Toure utlignet, før Luis Suarez igjen sendte vertene i føringen på et frispark. Et fatalt tilbakespill av nevnte Skrtel sørget for at Carlos Tevez utlignet 10 minutter før slutt.

LIVERPOOL – CITY 3-2 (april 2014)
Raheem Sterling og Martin Skrtel skjøt Liverpool i føringen, men City slo tilbake med scoringer av David Silva og et selvmål av Glen Johnson. Philippe Coutinho ble matchvinner etter en feil av Vincent Kompany.