Clyne trenger ingen vinterferie

Nathaniel Clyne er negativ til å innføre en vinterpause i engelsk fotball.

Høyrebacken forteller at han liker det hektiske kampprogrammet i julen, og ser nå frem til at Liverpool skal spille åtte kamper på 28 dager.

– Det er fint å være fotballspiller i julen. Du får ikke hvilt, det er fotball etterfulgt av mer fotball, men jeg liker det, sier Clyne til Liverpool Echo.

– Folk snakker om at vi bør ha en vinterpause her i landet, men jeg liker å spille både i julen, nyttårshelgen og i januar. Jeg er vant til det. Det er en tradisjon i engelsk liga, og du blir vant til at det er slik, fortsetter forsvarsspilleren.

– Dersom det hadde blitt en vinterpause, og vi hadde fått ferie, ville jeg følt det som vi kom tilbake for preseason når vi kom tilbake. Det vil også stoppe rytmen og flyten i ligaen.

– Personlig mener jeg det er bra at vi spiller hele tiden. Det å spille for fulle tribuner i julen er morsomt, for det er vanligvis svært god stemning på tribunene også, så jeg håper vi fortsetter på samme måte som nå.

Viktig å unngå gult kort mot Sunderland

Clyne har spilt samtlige ligakamper for Liverpool etter at Anfield-klubben betalte 12,5 millioner pund for å hente ham fra Southampton i sommer. Skal han klare å opprettholde denne fine statistikken må han unngå gult kort mot Sunderland i morgen.

Klarer London-gutten det vil han nemlig kunne pustet lettet ut, etter å ha stått bokført med fire gule kort i svært lang tid. Spillere som pådrar seg 5 gule kort frem til og med 31.desember må sone 1 kamps karantene. Etter nyttår må man akkumulere 10 gule kort innen den andre søndagen i april for få karantene (2 kamper).

– Forhåpentligvis blir 2016 et stort år for meg, spesielt med tanke på EM til sommeren. Dersom jeg blir tatt med i troppen til EM blir det min første internasjonale turnering med A-landslaget, så det ville vært stort for meg.

– Vi har også mye å spille for her i Liverpool. Vi er i semifinalen av Capital One Cup, og dermed to kamper unna min første cupfinale med Liverpool, og vi er videre i Europa League. FA-cupen kommer i gang i januar, og vi ønsker fremgang i Premier League, så forhåpentligvis blir 2016 et stort år for oss alle.

 

Great win today!! Merry Christmas to everyone 👊🏾👍🏾

Et bilde publisert av Nathaniel Clyne (@nathaniel_clyne)