Courtois er skadefri

José Mourinho har benyttet seg av Petr Cech i alle Chelseas ligacupkamper denne sesongen. Men nå vurderer manageren å bytte ham ut med Thibaut Courtois, som er tilbake fra skade.

Det er duket for den første av to ligacupsemifinaler mellom Liverpool og Chelsea i kveld, og den anledningen gir Mourinho hodebry på keeperplassen. Cech har fått vokte buret i alle de tre ligacupkampene hittil, men kan likevel måtte varme benken på Anfield.

Courtois, som har vært Chelseas førstevalg gjennom sesongen, brakk tommelen da han slapp inn fem mål mot Tottenham tidligere denne måneden, ifølge The Telegraph. Derfor har Cech vikariert i de tre siste Premier League-kampene, og 32-åringen har kommet fra det uten å slippe inn noen mål, noe som gjør valget enda vanskeligere for sjefen.

– Jeg har de to beste keeperne i ligaen. Ja, Courtois er klar, men ikke hundre prosent. Men hvor mange spillere er egentlig det gjennom sesongen? Man har alltid litt vondt her eller der, en hoven ankel eller noe sånt, forklarer Mourinho, som gjentar at han besitter «Premier Leagues to beste målvakter».

I utgangspunktet, før han ble skadet, var planen at Courtois skulle komme inn på laget til semifinalekampene. Dersom belgieren skrives opp i lagoppstillingen til kveldens affære, er det et signal overfor blant andre Cech at 22-åringen også kommer til å foretrekkes i en eventuell finale, mener The Telegraph.

Chelsea har tilnærmet full stall tilgjengelig før kampen i kveld. Didier Drogba, som stod over seriekampen mot Swansea i helga på grunn av sykdom, skal være tilbake, men César Azpilicueta rekker trolig ikke oppgjøret.