Coutinho ble tungen på vektskålen

Liverpools angrepstrio herjet med City-forsvaret, men nok en gang var det magikeren Philippe Coutinho som ble tungen på vektskålen. Liverpool.no kåret brasilianeren til banens beste spiller.

SPILLERVURDERING:

Mignolet 6 – Får vanskelige arbeidsforhold når Dzeko kommer alene mot ham, og kunne lite gjøre med scoringen. Har vel mye is i buken, som Therese Johaug ville ha ordlagt seg, på enkelte tilbakespill, og blir litt stresset når han av og til kommer i tidsnød. Litt manglende kommunikasjon med stopperne ved et par tilfeller.

Can 7  – Sover når Dzeko sniker seg inn i feltet og gjør gjestenes mål, men utenom den situasjonen gjør han en nærmest prikkfri defensiv kamp. Prøver seg også på et par sedvanlige offensive raid.

Skrtel 7 - Er også negativt involvert i baklengsmålet, da han blir vel passiv når Aguero trer gjennom Dzeko. Vinner utenom det alt på hodet, og har bra kontroll på Citys offensive krefter.

Lovren 5 – Slår en utrolig mengde feilpasninger, som gir City overganger, og spiiller med tydelig høye skuldre i første omgang. Noe bedre de siste 45 minuttene, og spesielt når han blir trukket inn mer sentralt mot slutten.

Henderson 7 – Scorer et utrolig vakkert mål i første omgang, og leverer stor innsats en kaptein verdig gjennom hele matchen. Meget samvittighetsfull når det gjelder defensiv jobbing.

Allen 7 – Spiller en meget godkjent match sentralt på midtbanen. Pasningssikker, løsningsorientert og sterk i den vesle kroppen.

Moreno 6 – Er litt ut og inn av matchen. Skaper panikk i City-forsvaret når han slår på turboen fremover, og kombinerer med angrepsrekka. Er ikke like toneangivende etter pause, og blir byttet ut til fordel for Kolo Toure i det 82.minutt.

Markovic 5 – Spiller en meget svak førsteomgang, om vi ser bort fra en herlig vipp/fremspill til Lallana ti minutter før pause. Mer positiv i annen omgang, men det er likevel forståelig at han blir byttet ut til fordel for Sturridge i det 76.minutt.

Lallana 8 – Gjør en meget god kamp, der han stadig kombinerer flott med Coutinho og Sterling. Har ballen i mål to ganger, men begge scoringene blir korrekt annullert. Har noen herlige flikker og innlegg.

Coutinho 9 – Den vesle brasilianeren gjør det igjen. Dunker ballen i langhjørnet fra 20 meter og avgjør kampen. Hvilken strålende tekniker. Hvilken spiller. Herlige pasninger og kombinasjoner med Sterling og Lallana. Vi kårer han nok en gang til Liverpools bestemann.

Sterling 8 – Dette var et enormt steg i riktig retning etter den begredelige innsatsen i Istanbul. Dette var Sterling tilbake slik vi kjenner ham. Noterer seg for to målgivende pasninger, og er uheldig som ikke kommer på scoringslista selv.

Sturridge – Kommer inn det siste kvarteret, og får en enorm mulighet til å punktere kampen i det 87.minutt, men skyter like utenfor.

Toure – Kommer inn i sluttminuttene og bidrar til å sikre seieren med et solid defensivt innhopp.