Coutinho med fire priser - Gerrard med ærespris

- Jeg er litt lei av å snakke om meg selv. Så jeg vil ære Philippe. Han gjorde reint bord i kveld, sa Steven Gerrard, da kapteinen selv fikk ærespris. Raheem Sterling ble årets unge spiller.

Tirsdag kveld hedret Liverpol Football Club sine egene spillere, ansatte og supportere på Echo Arena i Liverpool. 

Steven Gerrard fikk naturlig nok høyest applaus av alle da spillerne kom ut på scenen i åpningen av showet, som ble sendt direkte på LFCTV. 

- Det var mer enn jeg ønsket. Takk til klubben for en spesiell dag, jeg vil huske den resten av livet, sa Steven Gerrard på scenen om forrige helgs hyllest på Anfield. 

- Jeg har nesten vært litt flau over at alt har handlet om meg denne uka. Nå er tiden inne for at oppmerksomheten skal tilbake til laget, sa Gerrard. 

Og akkurat denne kvelden var det en annen spiller som raskt stakk av med mest oppmerksomhet. 

4 x Coutinho

Den første prisen som ble delt inn var Performance of the Year. Den gikk til Philippe Coutinho for innsatsen i 2-1-seieren mot Manchester City, der han blant annet scoret et nydelig mål.

- Jeg vil bare si takk til alle, og min kone. Og jeg er veldig glad, sa Coutinho på engelsk fra scenen.

Men det stoppet ikke med det for brasilianeren. 

Steven Gerrard delte ut prisen for First Team Players' Player of the Year, den gikk også til Coutinho. 

- Dette er spsielt for meg. Det betyr mye å få denne fra Steven, sa Coutinho. 

Jordan Henderson avslørte på den røde løperen på vei inn at han var blant de som hadde stemt på Coutinho. 

Og da Goal of the Year skulle kåres, var det Couinho som vant igjen - for tredje gang denne kvelden. Det var mange lekkerbiskner å ta av, men han vant for målet mot Southampton 22. februar. Han hadde da ikke så mye mer på hjerte.

- Jeg snakker ikke så godt engelsk. Men takk til alle. 

Og også da Player of the year ble kåret, var det Coutinho som kom opp på scenen. 

- Det er en ære. Tusen takk, sa han denne gangen. 

Her er årets scoring: 

- Tror dere prøver å få meg til å gråte

Outstanding Achievement awards gikk ikke uventet til Steven Gerrard. Men han ville aller helst snakke om Coutinho han også. 

- Jeg tror folk prøver å få meg til å gråte før jeg drar, med alle talene jeg har holdt denne uka. Jeg vil takke alle trenere og managere jeg har jobbet med opp gjennom årene. Alle spillerne, både nåværende og tidligere, sa Gerrard.

- Jeg er litt lei av å snakke om meg selv. Så jeg vil gi ære til Philippe. Dette er hans kveld. Han gjorde reint bord i dag, og det var fortjent. Jeg håper han blir her lenge, og kan hjelpe oss å vinne flere trofeer, sa kapteinen

- Jeg elsket det målet

Etterpå snakket Coutinho med tolk på LFCTV, og kom da med litt lengre svar enn han gjorde på scenen.

- Dette betydde veldig mye for meg. Aller mest fordi det var priser stemt fram av medspillerne og supporterne. Det å bli valgt av mine medspillere er veldig viktig for meg, og det setter jeg stor pris på, sa Coutinho.

Han var mindre snakkesalig på spørsmål om hvordan han ville beskrive sine egen sesong. 

- Jeg er ikke så god på å snakke om meg selv. Jeg overlater det til andre.  

Coutinho hadde flere kandidater blant årets mål, men han var enig med de som stemte fram Southampton-målet som det beste.

- Jeg elsket det målet. Det var nok mitt beste denne sesongen, sa han seg enig i. 

Sterling møtt med buing

I en en uke der det meste har handlet om Raheem Sterlings framtid på Anfield, ble han kåret til Young Player of the Year. 

- Takk til alle lagkameratene mine og all fansen, sa Sterling kort på scenen, men han ble avbrutt av tilrop med "bli Raheem" og noe buing. 

Venner i 60 år

Ron Yates og Ian St. John vant prisen for Lifetime Achievement award. De to var kaptein og målscorer da Liverpool vant FA cupen for 50 år siden. 

- Takk til de som kom på dette, jeg synes det var en god ide selv, sa St. John på scenen.

- Det betydde alt, sa han gråtkvalt om FA-cup seieren for 50 år siden.  

- Vi går tilbake ca 60 år tilbake. Vi har vært bestevenner og romkamerater, og vi er fortsatt vener, sa St. John om forholdet til Yates. 

- Gerrard er en fantastisk kaptein, men ikke så god som meg, spøkte Yates.

- Jeg var kaptein i ti år. Det er lenge, men vi var et veldig godt lag. Men det er stort at jeg fortsatt kan være her og snakke med dere. Jeg er 75 år nå og jeg har nytt hvert eneste minutt jeg har vært i Liverpool. Og jeg kan med stolthet si at: Jeg var en av dere, sa Yates.

Liverpools Ladies Players' Player of the Year gikk til Fara Williams. 

- Denne prisen topper et fantastisk år, sa Wiliams. 

Academy player of the year gikk til Joao Carlos Teixeira, som etter et godt utlån til Brighton brakk beinet tidligere i vår. 

Det ble også kjent under seremonien at All-star kampen tidligere i år samlet inn 1 million dollar. 

Supporterne har stemt fram vinnere i kategoriene Player of the Year, Young Player of the Year, Performance of the Year og Goal of the Year på Echo Arena i Liverpool.

I tillegg har spillerne selv stemt fram First Team Players' Player of the Year, Academy Players' Player of the Year og Ladies Players' Player of the Year.