Coutinho overtalte Firmino

Ian Ayre fikk langt mer ut av turen til Chile enn han hadde håpet på - og kan kanskje takke Philippe Coutinho for det.

Ian Ayre satte seg på flyet i Manchester, via Paris til Santiago på mandag ettermiddag med håp om at det var mulig å få til en avtale for Roberto Firmino, skriver James Pearce i Liverpool Echo.

 

Liverpool var villig til å møte Hoffenheim sitt prisforlangende på £21 millioner, og £8 millioner etter visse kriterier - men mesteparten av jobben gjensto, da spilleren skulle overtales om at fremtiden hans lå på Anfield, selv uten Champions League-fotball neste sesong.

 

Les også: Har kjøpt en sjanseskaper

 

En har etterhvert blitt vant med at førstevalgene på overgangsmarkedet heller fortsetter karrieren i andre konkurrerende klubber. Pearce skriver at LFC visste at 23 år gamle Firmino ønsket seg til England, men det var tvil om de kunne få tak i han. Både Manchester City og Manchester United har lurt i kulissene. 

 

Etter den 17 timer lange turen, satte Ayre i gang med forhandlinger med spillerens representanter i agentselskapet ROGON. Ting gikk raskere enn noen hadde trodd på forhånd. Tidligere hadde en tenkt at det beste en kunne håpe på var at partene ville bli prinsipielt enig om en avtale, men etter mye skryt om livet på Anfield fra Philippe Coutinho - som også er i Chile for å spille Copa America, ble partene raskt enig om en femårskontrakt.

 

Les også: Var Liverpools hovedmål i sommer

 

Avtalen var klar kl 20.00 i går kveld, og de resterende detaljene med papirarbeid fra Hoffenheim ble ordnet i natt. Kl. 08.00 i morgentimene i dag kunne Liverpool bekrefte sitt nest dyreste kjøp gjennom historien.

 

Det var litt komplikasjoner med tredjeparts eierskap, for Hoffenheim betalte bare deler av eierskapet på spilleren da de kjøpte han for €4 millioner fra Figueirense i 2010. Derfor vil den tyske klubben måtte gi avkall på deler av førstegangssummen på £21 millioner.

 

Liverpool skal ha hatt speidere som fulgte brasilianeren nøye forrige sesong, og i Liverpool-leiren føler man at man har gjort et kupp.

Les også: Kan ikke se Liverpool skal få tak i en bedre spiller