Coutinho på «Årets lag» i Premier League

I ettermiddag offentliggjorde The Professional Footballers’ Association sesongens beste ellever, og Philippe Coutinho har fått en plass på laget. Brassen er den eneste spilleren fra Liverpool.

Sammen med hele seks Chelsea-spillere utgjør 22-åringen og profiler fra Arsenal, Southampton og Tottenham det beste laget fra inneværende sesong, stemt frem av Premier League-spillerne selv.

Les også: Coutinho: – Jeg trives veldig bra her

Dette er første gang Coutinho får utmerkelsen. I fjor hadde Liverpool tre representanter – Steven Gerrard, Daniel Sturridge og Luis Suárez – på laget, mens det året i forveien var Suárez som markerte seg i elleveren fra Anfield-klubben.

Saken fortsetter under.


DRØMMESCORING: Seiersmålet mot Manchester City er én av hans sju fulltreffere denne sesongen. (Video: TV 2)

Årets lag, 2014/2015: David de Gea (Manchester United); Branislav Ivanovic (Chelsea), Gary Cahill (Chelsea), John Terry (Chelsea), Ryan Bertrand (Southampton); Alexis Sánchez (Arsenal), Nemanja Matic (Chelsea), Philippe Coutinho (Liverpool), Eden Hazard (Chelsea), Harry Kane (Tottenham), Diego Costa (Chelsea).

Det var ingen røde på laget i 2009/2010-, 2010/2011- og 2011/2012-sesongen. I tillegg til Gerrard, Sturridge, Suárez og Coutinho, som nå alle har vært med på PFA-laget under Brendan Rodgers’ tid på Merseyside, har Sami Hyypiä, Jamie Carragher og Fernando Torres spilt seg til en plass på «Årets lag» siden årtusenskiftet.

Les også: Coutinho nominert til «Årets spiller»

Gerrard er den som har stått klarest frem på prestisjelaget gjennom sesongene. 34-åringen har vært med totalt åtte ganger, noe som faktisk er flest av alle i Premier League-æraen.