Coutinho stjal overskriftene

Philippe Coutinho dominerte overskriftene i engelske aviser etter Liverpools seier over Stoke i ligapremieren.

James Pearce i Liverpool Echo mener at Coutinho var lyspunktet i det han ellers beskriver som en kjedelig kamp:

«Philippe Coutinho bidro til jubelscener med nok en perle av et vinnermål. Brasilianerens strålende skudd fra 25 meter fire minutter før full tid tok livet av spøkelset som hadde plaget Liverpool siden 6-1 tapet mot Stoke for 77 dager siden, og sørget for at 2 800 Kopites kunne dra lykkelige hjem. Coutinho var lyspunktet for Liverpool, med sitt mesterstykke på Britannia Stadium.»

Sam Wallace i The Independent ble gjennom Coutinhos scoring minnet om eksakt hva han elsker med fotball:

«En blek kamp fikk farge gjennom Philippe Coutinhos vinnermål. En scoring som fortjener en plass på lerretet minst frem til mai. Den lille brasilianeren skal ha honnør for å ha scoret et mål som minner oss om hvorfor vi elsker dette spillet, og som ga denne kampen noe å skrive hjem om. Frem til da hadde kampen vært like underholdende som en dag i kø på motorveien.»

Paul Joyce i Daily Express fokuserer på karakterstyrken til Dejan Lovren:

«Dejan Lovren spilte som den £20M-mannen som Rodgers trodde han signerte i fjor sommer, og han personifiserte Liverpools karakterstyrke. Men frem til Coutinhos vinnermål hadde gjestene manglet den nødvendige gnisten. Det er fortsatt mye som må finjusteres. Et område man må se på er den manglende støtten Christian Benteke fikk.»

Daniel Taylor i The Guardian mener at Liverpool fortsatt er et stykke unna det nivået de var på for to år siden:

«Coutinho var åpenbart lei all middelmådigheten. Når han mottok ballen midt på banen og plutselig satte fart, var det den første skikkelige offensive handlingen i hele matchen. Hans presisjon fra distanse er et formidabelt våpen for Liverpool. Coutinho var hele tiden den mest sannsynlige kandidaten til å blåse liv i en ellers grå match, og han fikk humøret til å skifte i Liverpool-leiren og tok noe av presset bort fra Rodgers. Liverpool er likevel milevis unna det nivået de var på for to sesonger siden, og i lange perioder var det vanskelig å få øye på hvordan de planlegger å minke avstanden til topp fire.»

Martin Samuel i Daily Mail mener det kun var Philippe Coutinho hos Liverpool som ikke var fornøyd med uavgjort:

«Liverpool var fornøyde med uavgjort. Det var ikke Philippe Coutinho. Det er det som gjør ham så spesiell. Den eneste gjenværende virkelige stjernen på Anfield. Luis Suarez, Raheem Sterling og Steven Gerrard er borte. Coutinho er fortsatt der, og på søndag demonstrerte han at han er en sann matchvinner. Kampen gikk mot poengdeling, og det var få sjanser. Stoke kjempet godt hele veien, men så tok Coutinho det hele til et annet nivå.»

(Video med tillatelse av TV 2)