Cuphelten Iago Aspas

Utlånte Iago Aspas får lite spilletid i ligaen for sterke Sevilla, men har hatt suksess i den spanske cupen hvor man i kveld møter Espanyol.

Sevilla ligger på 4.plass i La Liga, hvor angrepsparet Carlos Bacca og Kevin Gameiro gjør det så bra at Iago Aspas bare har fått ti minutter på banen siden slutten av november.

Aspas, utlånt fra Liverpool denne sesongen, har imidlertid fått muligheter i den spanske cupen. De sjansene har han også tatt godt vare på, om det så har vært mot varierende motstand.

På fire kamper i Copa del Rey har han satt inn to hattrick, og totalt står han bokført med sju mål og to assist. Mot Sabadell tidlig i turneringen satte han inn tre mål på færre enn fire minutter, og tiden ble målt til to minutter og 11 sekunder i effektiv spilletid. Det er blitt hevdet at det er det nest hurtigste hattricket som noen gang er blitt gjort.

«Jeg kom hit for å spille og ikke sitte på benken», fortalte Aspas til El Pais tidligere denne måneden. «Jeg håper at ting vil forandre seg i 2015.»

Nå er det klart for kvartfinale i den spanske cupen, og hvor også topplagene begynner å toppe sine mannskap mer. Så langt har Aspas spilt istedenfor det colombianske førstevalget Bacca i cupkampene, og mange tror han også får tillit mot Espanyol i kveld, hvor Sevilla spiller borte i den første av to kamper.

Hvis det skulle bli avansement møter en vinneren av Malaga eller Athletic Bilbao i semifinalen, og Sevilla er favoritt til å ende opp i en finale mot enten Barcelona eller Atletico Madrid. Iago Aspas vil ha som målsetning å være involvert i en sluttkamp dersom det skulle ende opp slik.

Opplysninger som ble gitt da låneavtalen tredde i kraft gikk på at Sevilla har en opsjon på å kjøpe Aspas for £5M etter sesongen.

Kampen Espanyol – Sevilla vises direkte på C More Fotball i kveld.


Kilde: Fourfourtwo