Daniel Tande om tittelhåpet under Klopp

Han parkerte verdenseliten i hoppåpningen søndag. Nå tror helrøde Daniel Tande på mye moro med Liverpool under Jürgen Klopp.

21-åringen er som tusenvis av nordmenn Liverpool-supporter. Kongsberg-gutten gikk rett til topps i verdenscupen i hopp da han søndag vant åpningsrennet i Klingenthal.

– Det er utrolig morsomt, mye bedre enn du noen gang kunne drømt om. En fantastisk følelse, sier Tande.

Tabloidene brukte ordet ”sensasjon” om lysluggens triumf, men etter Tandes solide hopping i sommer er det ikke så veldig overraskende at han er med helt i toppen.

 

Amazing feeling! 📷@konsi_schneider

Et bilde publisert av Daniel-André Tande (@daniel_a24)

– Det var ikke en sånn megastor overraskelse, men en liten en. Ikke så stor som mange sier. Det har vært mange meldinger og telefoner. Jeg har faktisk ikke orket å telle, men det er bedre at folk bryr seg enn om de ikke gjør det, sier Tande.

Klopp er rett mann

– Hvordan ble du Liverpool-fan?

– Jeg vet ikke helt, men jeg har alltid vært Liverpool-fan. Brutter’n var det da jeg var liten. Jeg fulgte vel bare etter storebror, sier Kongsberg-hopperen.

De fleste hopprennene går i helgene. Det gjør det til en utfordring å følge Liverpools kamper.

 

Good to get some time with the boys before the winter starts😄

Et bilde publisert av Daniel-André Tande (@daniel_a24)

– Jeg pleier å se flest mulig kamper, men fikk dessverre ikke sett seieren mot Man City på lørdag. Det var kjedelig ikke å få sett den, men du verden så utrolig morsomt det var å slå dem, sier Tande til Liverpool.no.

Han deler entusiasmen alle føler overfor vår nye manager, Jürgen Klopp.

– Jeg har stor tro på ham. Klopp har gjort det veldig bra med et lag som Dortmund. Det betyr at han kan få Liverpool tilbake i toppen igjen, mener verdenscuplederen.

– Det er vanskelig å si når vi vinner titler igjen, men spiller vi sånn som mot City hele tiden, vil det ikke ta lang tid. Men det er ikke bare å få den stabiliteten med en gang, sier den helrøde hopperen.

Ønsket skiftet i sommer

Egentlig ønsket han seg et managerskiftet allerede i sommer.

– Jeg gikk og håpet på et bytte i sommer, og håpet Liverpool skulle få Klopp. Jeg sa det til alle kompisene mine, men mange av dem er United-fans og var ikke så veldig sikre på det, kan du si, ler Tande.

Han er ikke den eneste verdenscuphopperen med de rette sympatiene.

– Andreas Stjernen og Kenneth Gangnes er også Liverpool-fans. En veldig bra gjeng. Vi snakker fotball innimellom, ikke bare hopp, sier KIF-utøveren.

Det kunne blitt fotballspiller av 21-åringen.

– Det kunne blitt fotball på meg, men heldigvis brant jeg litt mer for skihopping. Kongsberg er mer kjent for hopp en fotball, men KIF er i fremgang med opprykk til 3. divisjon, sier Tande.

Tidligere er det blitt hoppet med slips og supermanndrakt i hoppsporten. Vi får ikke se Tande med en Liverpool-drakt under dressen på en stund.

– Det går ikke. Det blir for løst og vanskelig å hoppe med en Liverpool-drakt, men kanskje den dagen jeg tar farvel med verdenscupen, smiler Tande.

Ingen nykker

Det var ingen tegn til stjernenykker fra verdenscuplederen da hopperne reiste hjem mandag formiddag.

– Jeg må nok bære mitt eget utstyr. En skal ikke forvente noe bare fordi jeg har vunnet et verdenscuprenn, sier den sympatiske Kongsberg-gutten.

Nå venter renn i finske Ruka (Kuusamo).

– Jeg har aldri hoppet i Kuusamo før. Jeg må prøve bakken før jeg tør si noe om de virkelige ambisjonene. Målet er å stabilisere meg blant de ti beste hopperne i verden. En barriere ble brutt i går, men jeg hoppet også bra i sommer. Vi ante ikke hvor vi sto mot verdenseliten, men de beste hoppene mine er gode nok til seirer. Moro, sier Tande.

Akkurat slik det er å følge Liverpool under Klopp. På sitt beste smadret ”Nye Liverpool” Man City på bortebane. Det går mot en fin vinter både i hoppbakken og på Anfield.

 

Second day in Oberstdorf and all good✌ 📷@romoeren

Et bilde publisert av Daniel-André Tande (@daniel_a24)