De fleste leserne vil se Gerrard fra start

Steven Gerrard returnerer til kamptroppen etter karantene, men han har ikke spilt mer enn en snau halvtime siden februar. Likevel vil brorparten av våre lesere å se ham i startelleveren på Wembley.

Tidligere denne uka spurte vi Liverpool.no’s lesere om Gerrard burde starte FA-cupsemifinalen mot Aston Villa i ettermiddag. 34-åringen har nemlig bare fått to korte innhopp – en på drøyt 20 minutter, den andre på cirka 30 sekunder – etter hamstringskaden han fikk i februar.

Etter mer enn fire tusen stemmer i KopVote har nesten 60 prosent stemt «ja» på om de vil se Gerrard fra start. Får de ønsket sitt oppfylt, vil kapteinen starte sin andre FA-cupkamp denne sesongen.

Han spilte først i 3. runde-kampen mot AFC Wimbledon i januar, der han i tillegg ble matchvinner med begge Liverpools scoringer, før han var på banen gjennom samfulle minutter i omkampen mot Bolton den påfølgende måneden.

Saken fortsetter under.

CUPHELT: Gerrard har sendt de røde videre i turneringen. Her er veien til semifinalen. (Video: FA/YouTube)

I det første møtet med Bolton, den målløse kampen på Anfield, hadde han fått fri og så oppgjøret fra tribunen, mens han var ute av spill på grunn av hamstringskaden mot Crystal Palace og i begge kampene mot Blackburn.

– Trenger erfaringen

Brendan Rodgers påpekte på pressekonferansen fredag at Gerrard «definitivt er klar» tross mangelen på spilletid de siste ukene. Som en gjennomkjøring før helga var spilleren med på en lukket treningskamp med juniorlaget tidligere denne uka.

– Erfaringen hans trengs der ute. Jeg kan forstå hvorfor Gerrard ikke ble satt inn på laget før kampen mot Manchester United forrige måned, for Liverpool var i så god form. Selvtilliten var skyhøy. Det er imidlertid ikke sånn for øyeblikket, skriver klubblegende Jan Mølby i en Liverpool Echo-spalte før semifinalen.

Se Gerrards spillerprofil her!

Gerrard har totalt scoret 15 mål på 41 opptredener i FA-cupen tidligere. Denne sesongen står scouseren, som bytter ut Premier League med Major League Soccer om få måneder, oppført med 35 kamper og 10 fulltreffere for rødtrøyene.