De utlånte: Coates imponerte i Sunderland

Lokalavisen i Sunderland kåret Sebastián Coates til lagets beste da de spilte 0–0 mot Leicester på hjemmebane, Divock Origi involvert i Lille-tap, mens Iago Aspas kom inn og noterte seg for en assist.

Sunderland-manager Dick Advocaat benyttet seg av Sebastián Coates for fjerde ligarunde på rad da den nedrykkstruede klubben fra nordøst sikret seg ett poeng lørdag ettermiddag. Laget holdt nemlig nullen for andre helg på rad.

Og den utlånte Liverpool-stopperen skal ha spilt en svært god kamp i Stadium of Light-klubbens bakre rekke. Mange Sunderland-supportere uttrykker seg positiv overfor 24-åringen, og lokalavisen Sunderland Echo kåret ham til lagets beste spiller.

«Han fortsetter å gjøre det meste ut av muligheten sin, og selvtilliten vokser», heter det i spillervurderingen som ga uruguayaneren åtte av ti på børsen. Også statistikktjenesten Who Scored kåret Coates til kampens klart beste spiller.  

– Sebastián fortjente å få sjansen. Jeg har sett dette komme på trening. Jeg har sett ham respondere, så jeg tok ingen stor sjanse ved å forandre på forsvare, sa manager Advocaat da han satte ham inn på laget for noen uker siden.


MÅLLØST: Leicester sikret plassen med poenget i kampen hvor Coates var banens beste. (Video: TV 2)

Søramerikaneren, som har kontrakt med Liverpool frem til sommeren 2016, forventes å spille også når Sunderland avslutter sesongen mot seriemester Chelsea på bortebane om ei uke. Laget ligger tre poeng over nedrykksstreken og trenger ett poeng for å være garantert plass på øverste nivå neste sesong. Selv om laget eventuelt taper i London, kan de imidlertid holde seg hvis resultatene til Hull og Newcastle går deres vei.

Senere på kvelden fikk også Divock Origi spille 90 ligaminutter. Men da Marseille kom på besøk i Lille, endte det med stygge 0–4 på lystavla. André-Pierre Gignac og Rod Fanni sørget for to bortemål før pause, mens Romain Alessandrini og André Ayew scoret like mange i andre omgang.

NYTT TAP: Origi og Lille tapte for andre gang på rad.

Lille ligger nå på åttendeplass i den franske toppdivisjonen, en plass de med én kamp igjen å spille trolig ender på. Origi har vært på banen i totalt 32 seriekamper denne sesongen, og han står med åtte mål og tre målgivende pasninger.

Samtidig på kvelden var ikke Tiago Ilori med i kamptroppen til Bordeaux, som møtte Lyon på bortebane. Gjestene tok tidlig ledelsen i oppgjøret, men Nabil Fekir utliknet før ti minutter var passert på Stade de Gerland, og kampen endte 1–1. Den utlånte Liverpool-forsvareren står med tolv ligakamper ikledd Bordeaux-drakt, men har ikke spilt siden han tapte for Lille og Origi i april.

I Spania satt Iago Aspas, som nylig uttalte at han ønsker en permanent overgang sørover, i kveld på Sevilla-benken fra start mot Almería på, mens Luis Alberto ikke var med i troppen da Málaga tapte 1–2 for Villarreal borte.

Almería tok ledelsen etter halvtimen i Sevilla, og manager Unai Emery kastet inn den utlånte Liverpool-angriperen like før timen. Kort tid senere utliknet vertene ved Vicente Iborra. Tjue minutter før slutt sørget også Iago Aspas for den målgivende pasningen da samme mann satte inn 2–1, og Sevilla holdt stillingen ut kampen.

INVOLVERT I SCORING: Iago Aspas sto bak forarbeidet til Sevillas vinnermål i kveld.

Seieren betyr at de nå ligger poenget bak fjerdeplasserte Valencia, som samtidig spilte uavgjort mot Celta Vigo på hjemmebane. Dermed kaprer Sevilla fjerdeplassen om de vinner og Valencia avgir poeng i sesongavslutningen neste helg.

Iago Aspas og Luis Alberto har vært på banen henholdsvis 16 og 15 ganger i ligaen denne sesongen. Sistnevnte står uten kampminutter for Málaga siden mars, mens Sevilla-spissen nå har vært involvert i fire av de fem siste ligarundene.