Dette er Gerrards beste Everton-minne

Steven Gerrard (34) trekker frem hat-tricket mot Everton på Anfield i 2012 som sitt beste derbyminne.

Liverpool-kaptein Steven Gerrard sier at hat-tricket mot Everton på Anfield i mars 2012 og semifinalen på Wembley senere samme vår rager høyest på lista over hans personlig beste derbyminner.

– Jeg har gode minner fra kampen da jeg scoret hat-trick. Personlig var det en god følelse etter all ertingen de siste årene. FA-cupsemifinalen er også et godt minne. De hadde tro på at de skulle slå oss, men vi klarte å vinne, mimrer 34-åringen overfor Liverpools offisielle nettsted.


(Video med tillatelse fra TV 2)

Gerrard står med 33 kamper og 10 scoringer mot Everton i løpet av karrieren. Lørdag spiller han sitt siste Merseyside-derby i Premier League, og scouseren sier at han elsker å spille mot naboen.

– Det er den første kampen jeg ser etter når kampoppsettet kommer. Jeg har familie og venner som er Everton-fans, og det dreier seg om skryterettighetene i byen. Kampene skiller seg fra vanlige seriekamper, og jeg ser frem til mitt siste derby. Forhåpentligvis kan jeg forbedre min gode derbystatistikk, sier Gerrard.

Bare Ian Rush, som har nettet 25 ganger i Merseyside-derbyer, har scoret flere mål mot Everton enn Gerrard. Scouseren liker rivaliseringen i byen og ønsker den vennskapelige mobbingen velkommen.

– Dette er store kamper, og jeg elsker rivaliseringen. Jeg har respekt for Everton-spillerne og Everton-fansen, men når fløyta går, ønsker jeg å slå dem, avslutter Liverpool-kapteinen.