Dette er Jürgen Klopps trenerteam

Tyskerens assistent Zeljko Buvac (54) kalles «hjernen» av Klopp selv.

Når Jürgen Klopp (48) etter alt å dømme overtar Liverpool innen utgangen av uka, tar tyskeren trolig med seg flere av sine betrodde menn til Anfield-klubbens trenerteam. Her er noen av navnene.

Zeljko Buvac

Bosniske Buvac har vært Klopps assistenttrener i 14 år. De to ble kjent med hverandre i 1992, da begge spilte for Mainz. Ifølge det britiske nettstedet Sky Sports er 54-åringen kjent som «hjernen» på grunn av sine taktiske kunnskaper og egenskaper på treningsfeltet.

– Zeljko er et fotballgeni. Han er en mester på treningsøvelser, har Klopp selv sagt om assistenten.

Les også: Bundesliga-kommentator om Klopp: – Kanskje verdens beste inspirator

Nuri Sahin (27), som var utleid til Liverpool høsten 2012, beskriver Buvac som Klopps «fotballtvilling». Dortmund-profilen tror bosnieren blir med Klopp til England når han tar over Liverpool.

– Jürgen og Zeljko ser fotball på nøyaktig den samme måten, sier han.

Saken fortsetter under bildet.


ROSER BUVAC: Tidligere Liverpool-spiller Nuri Sahin er full av lovord om Zeljko Buvac.

Peter Krawietz

Selv om Krawietz selv aldri har spilt profesjonell fotball, har han lenge jobbet tett med Jürgen Klopp. 43-åringen jobbet sammen med Klopp både i Mainz og i Dortmund og har vært sjefspeider i 14 år.

Ifølge Sky Sports er Krawietz også videoanalytiker, som spesialiserer seg i analyse av både sitt eget lag og motstanderne. Dessuten jobbet han tett med trenerne for B-laget og juniorlaget.

– Jeg gir trenerne tilbakemelding om hva som er viktig for hovedtreneren, sier Krawietz.

Les også: Mener overgangskomiteen er uproblematisk for Klopp

Wolfgang de Beer

51 år gamle de Beer ble keepertrener for Dortmund i 2002, etter at en alvorlig kneskade tvang ham til å legge hanskene på hylla. Tyskeren var allerede keepertrener i klubben da Klopp ble ansatt.

De Beer er fortsatt ansatt i Dortmund, og ifølge Sky Sports er det uklart om han blir med Klopp til Anfield. I så tilfelle må Liverpool ut med en kompensasjon til Bundesliga-klubben.

Andreas Beck

Beck ble ansatt som fysisk trener i Dortmund i 2012, etter å ha hatt samme stilling i FC Nürnberg i fem år. 39-åringens hovedansvar var å varme opp spillerne før trening og passe på spillernes rehabilitasjon etter kamp og trening. Det er ikke kjent om Beck blir med Klopp på flyttelasset til England.

Les også: Øker trolig treningsmengden

Saken fortsetter under bildet.


AKTUELL: Sami Hyypiä kan være aktuell for en trenerrolle under Jürgen Klopp.

I tillegg til de fire nevnte, spekulerer Sky Sports i at de tidligere Liverpool-spillerne Dietmar Hamann (42), Markus Babbel (43) og Sami Hyypiä (41) kan være aktuelle for trenerjobber under Klopp.