Dette er Klopps støtteapparat

Liverpool-manager Jürgen Klopp har 18 menn i staben på Melwood. Her kan du se hvem de er!

Da tyskeren tok over som rød sjef i forrige måned, slo Zeljko Buvac og Peter Krawietz, to stykker som har jobbet tett med Klopp i en årrekke, og som er blitt omtalt som «Hjernen» og «Øyet» av Klopp, følge med manageren inn portene på Anfield.

Buvac spilte selv sammen med Klopp i Mainz på 90-tallet, før han fikk jobben som Klopps assistent i klubben etter at de hadde lagt opp. Bosnieren tilbrakte riktignok tre sesonger i den tyske klubben SC Neukirchen, både spiller og manager, mens Klopp spilte aktivt, men reiste tilbake til Mainz, etter at Klopp hadde fått jobben som manager, i 2001.

Der arbeidet duoen tett sammen i sju år, og de klarte blant annet å rykke opp til Bundesliga, den tyske toppdivisjonen, for første gang i Mainz’ historie.

Klopp ga seg etter 2007/2008-sesongen, og Borussia Dortmund kom på banen samme sommer. Han fikk umiddelbart Buvac med seg på laget nordover, og Krawietz, som hadde jobbet som sjefsspeider i Mainz siden februar 2001, ble i tillegg en del av managerteamet.

Saken fortsetter under.

SAMMEN I RØDT: Krawietz (fra venstre), Buvac og Klopp på Liverpool-benken.

Dortmund vant blant annet Bundesliga to ganger, den tyske cupen og kom til Champions League-finalen med trioen bak roret.

Krawietz har ikke spilt profesjonell fotball selv, men var spesielt sentral i Dortmunds suksess på grunn av sin ekspertise ved å se og analysere. Han jobbet som førstelagets videoanalytiker i tillegg til rollen som assistent, og det fortsetter han med i Liverpool.

Pepijn Lijnders, en nederlandsk spillerutvikler, samarbeider også tett med Klopp og assistentene på Melwood. Han ble flyttet opp til førstelagsstaben etter én sesong sammen med U16-laget på akademiet, og jobber med både førstelaget, isolert sett, og styrkingen av samarbeidet mellom avdelingene på Melwood og akademiet i Kirkby.

Les også: Slik samarbeider A-laget og akademiet

32-åringen har tidligere jobbet for PSV Eindhoven i hjemlandet i fem sesonger, før han tilbrakte sju sesonger i den portugisiske storklubben Porto. Lijnders kom til klubben i august i fjor.

Ryland Morgans er lagets fitnessjef, og ble ansatt av klubben i oktober for tre år siden etter å ha jobbet med Brendan Rodgers i Swansea. Morgans har bred erfaring og utdannelse i fotballvitenskap, og han har profesjonell trenerlisens fra UEFA. Hovedoppgaven hans er å sørge for at spillerne er gode nok fysisk, og at restitusjonen mellom kampene er bra nok.

Keepertrener John Achterberg bleen del av klubben tilbake i juni for drøyt seks år siden, etter å ha tilbrakt mer enn ti år – først som keeper, deretter keepertrener – i klubben Tranmere Rovers på motsatt side av elva Mersey.

SENTRALE PÅ MELWOOD: Spillerutvikler Lijnders, keepertrener Achterberg og fitnessjef Morgans.

Chris Morgan er sjef for fysioterapien til førstelaget. Han kom til klubben i 2006, og jobbet seg opp fra å være fysioterapeut hos reservelaget til å lederstillingen han har i dag. Blant annet har han erfaring fra akademiene til Manchester City og Leeds, og han holder i tillegg på med en mastergrad i fysioterapi, med fokus på muskler og skjelett.

Han jobber mye med klubbens sjef for medisinske tjenester, Andy Massey, som også er fysioterapeut, på klubbens treningsfelt. Massey ble ansatt av Liverpool for å jobbe på akademiet i 2013, der han var medisinsk koordinator på kampdager, før han ble tildelt en midlertidig rolle for førstelaget året etter. I sommer fikk han stillingen på permanent basis.

Bak kulissene er også Jordan Milsom en sentral figur. Han er en trener med fokus på restitusjon og rehabilitering, og analyserer Liverpool-spillerne i alt fra søvn, hjerterytme, energibalanse, muskler og mye mer. 45-åringen, som ble ansatt for fem år siden, har David Rydings som som assistent.

Paul Small er førstelagets massør, og har vært i klubben siden 2001. Det første året jobbet han på deltid, før han ble fulltidsansatt i 2002. Han reiser alltid med laget på kamper og turnéer, og han har erfaring som massør fra blant annet Englands A- og U21-landslag.

James French fungerer som prestasjonsanalytiker, med en fortid hos blant annet Swansea og Wales, mens Rubin Pons fra Spania og scouseren Scott McAuley er fysioterapeuter. Matt Konopinski er også en del av fysioterapiavdelingen, men med spesielt fokus på spillere som er langtidsskadet.

Lee Radcliffe og Graham Carter jobber sammen for å holde styr på draktene og utstyr. Radcliffe er koordinator, mens Carter har vært involvert i klubben helt siden 70-tallet, da som bussjåfør. Gérard Houllier tilbudte ham en jobb på Melwood i 199, og han har vært der siden.

Pedro Philippou, som kom til Liverpool i 2012, jobber som førstelagets sportsterapeut. Han har vært involvert i en rekke VM-boksekamper og Storbritannias friidrettslag i OL, og jobbet i tillegg for Chelsea fra 2005 til 2011. Barry Drust er rådgiver for idrettsvitenskap i klubben, og han hjelper de andre i støtteapparatet og spillerne noen dager hver uke.