Dette skriver avisene etter Liverpools stortap

Det er ikke mye positivt å lese om i engelske aviser etter søndagens serieavslutning. Og Liverpools mange avskjeder denne sesongen er i fokus.

Engelske aviskommentatorer er ikke nådige i sin kritikk, etter Liverpools 6-1-tap for Stoke søndag. Chris Bascombe i The Telegraph, mener Liverpool har sagt farvel til altfor mye denne sesongen. Og at Rodgers kan bli den neste til å ta farvel.

Mange farvel dette året

"Liverpool har brukt mye av de siste 12 månedene med å si farvel. Farvel til Luis Suarez, farvel til Steven Gerrard, farvel til Champions League, farvel til den glitrende fotball fra forrige sesong, farvel til troen på at de som er i ledelsen for fotballen vet hva de gjør", sier Bascombe brutalt.

"De kommer antakelig til å si farvel til Raheem Sterling iløpet av sommeren, og selv om Rodgers sa han var 150 prosent sikker på at han ikke ville være på listen over farvel før Stoke-kampen, er det få som er stand til å kjempe i hans hjørne etter denne ydmykende og skamfulle ettermiddagen i Staffordshire."

"På Britiannia Stadium sa Liverpool farvel til deres stolthet," konkluderer han.

Helsvart

Daily Express' overskrift er: "Brendan Rodgers svetter over Liverpool-framtiden, mens Steven Gerrard takker av med tap."

Saken skrevet av Paul Joyce fortsetter med: “Offisielt var det bare et signifikant farvel fra Liverpool i går. Brendan Rodgers må nå vente - og håpe - at han ikke må gjøre som Steven Gerrard og ta sitt farvel.”

“Dette er den typen innsats og resultat som kan få managere sparket,” slår Joyce fast.

“Fokuset faller nå på eierne, Fenway Sports Group, som må bestemme seg for om det å ende som nummer seks etter å ha vært nummer to, etter å ha investert 110 millioner pund i troppen, er akseptabelt og hvor mye av det som skyldes manageren,” skriver han.

Han gjør også et poeng ut av lanseringen av klubbens nye bortedrakter i går.

“For ti år siden kunne Liverpool feire seieren i Istanbul, men i dag våkner denne klubben til latterliggjøring. Offentliggjøringen av klubbens nye helsvarte bortedrakter virker passende", skriver han og legger til “Gerrard fortjente ikke dette”.

Største tap siden 1963

The Guardians David Hytner er inne på noe av det samme.

"Liverpool lå under 5-0 halvveis, fullstendig ydmyket.(...) For å si det rett ut, dette er den type innsats som får klubber og managere til å gå hver til sitt."

"Rodgers droppet Raheem Sterling etter de negative overskriftene over vingens framtid, og sa at 'det var andre spillere som var bedre mentalt forberedt til å spille kampen'. Men fokuset her faller på Rodgers, og om han kan komme seg etter dette lavmålet. Det var Liverpools største tap siden 7-2-tapet mot Tottenham i 1963," påpeker han.

Man må også tilbake til 1931 for å finne sist Liverpool slapp inn fem mål i første omgang av en toppseriekamp. Det er åtte år siden sist Liverpool slapp inn seks mål – et 6-3 tap for Arsenal i ligacupen.

Symptom på et større problem

I The Times stilles det spørsmål ved både transferkomiteen og manageren.
"FSG må finne ut hva som er akseptabelt for Liverpool", mener Tony Barrett.
"Statistikken taler mot Rodgers når han skal i evalueringsmøte med FSG", slår han fast.

"Liverpool har gått baklengs med rekordfart denne sesongen. Spørsmålet er om manageren eller transferkomiteen, eller begge, må stå til ansvar for dette", skriver han videre.

"Brendan Rodgers vil få mesteparten av skylden for den dårlige avslutningen av sesongen, men manageren er et symptom på større problemer i klubben", skriver en annen The Times-skribent Tony Evans.

Evans mener at det er «for mange kokker» i Liverpool. Les mer om det her.

- Kan ikke forklares

Daily Mail skriver at Rodgers nå ikke lenger er i kontroll over sin egen skjebne.

"Noen tap kan bli forklart, men dette? Stoke slet Liverpool istykker," skriver Dominic King.

"FSG har investert mer enn 200 millioner pund etter at Rodgers kom til Anfield for tre år siden, og etter å ha sett denne opptreden kan man si at lignende investeringer trengs for å få dem dit de ønsker," skriver han.

- Kjemper for managerlivet

James Pearce i Liverpool Echo mener at nordiren ikke lenger sitter like trygt i managerstolen som han gjorde for en uke siden.

"Liverpools eiere har insistert på at Rodgers sin posisjon ikke er truet foran evalueringsmøtet med FSG-president Mike Gordon kommende uke. Det vil ikke være tilfelle lenger. Rodgers kjemper nå for sitt managerliv", slår Pearce fast.

"Antallet kritikere vil ha vokst betydelig etter klubbens verste tap på over 50 år. Ropene om at han må sparkes vil være høylytte". Les mer av det Pearce skriver her.