Dette skriver avisene etter Swansea-seieren

«Med seks seiere på de siste sju kampene er det flere som bør følge med på den økende trusselen fra Merseyside.»

James Pearce i Liverpool Echo mener kampene mot Manchester City og Swansea viser to sider av Jürgen Klopps Anfield-revolusjon.

For mens Liverpool knuste Man City med en imponerende forstilling, der alle var i flytsonen, var seieren over Swansea mer en arbeidsseier på en helg der flere av de fremste rivalene «kavet».

«Dette var en ettermiddag der resultatet uansett ville bli viktigere enn hvordan man fikk det.»

«De røde gravde dypt for å få en stygg seier», oppsummerer Pearce kampen, med tanke på at den ikke var like velspilt som på Etihad.

Må føles som å komme til en ny klubb

Han minner om at dette var første gang denne sesongen at Liverpool fikk med seg tre poeng etter å ha spilt Europa League i midtuka.

Og Pearce er naturligvis også glad for å se at både Daniel Sturridge og Jordan Henderson var tilbake på banen søndag. Han mener at det for Henderson må «føles som om han spiller for en ny klubb», etter alt som har skjedd siden han gikk ut med skade for tre og en halv måned siden.

«Under Hendersons fravær stupte de røde inn i en krise, sparket Rodgers og har begitt seg ut på en utrolig vekkelse under Klopp».

«Sturridge må nå bevise at han har sulten i tillegg til kvaliteten for å være sentral i det den nye sjefen ønsker å oppnå», skriver Liverpool Echo-journalisten etter Sturridges åtte uker lange skadefravær.

LES OGSÅ: Milner: Det var ingen vakker kamp

Stoppet den største trusselen

Tony Barrett i The Times mener Klopp har vist at han leverer resultater, selv om laget fortsatt ikke leverer stabilt høy kvalitet på spillet.

«Sturridge og Henderson har kommet tilbake i et lag som er på en oppadgående kurve etter å ha gått ut av laget i vanskelige tider», skriver Barrett.

«På en dag der Swansea opphevet den største trusselen, kontringer, ved å legge seg lavt, var dette en kamp som handlet om å få resultat uansett hvordan det kom og Klopps lag klarte det», skriver han videre.

Kan tenke på Champions League igjen

«Etter en langvarig sabbat på midten av tabellen er Liverpool nå tilbake i topp seks og kan tenke på Champions League ambisjonene igjen», skriver Chris Bascombe i The Telegraph.

«Med seks seiere på de siste sju kampene er det flere som bør følge med på den økende trusselen fra Merseyside», mener han.

Feiler når de møter tettpakket forsvar

«For andre gang på noen dager orket han ikke så se på et viktig øyeblikk,» skriver Paul Joyce i The Express om Jürgen Klopp, som snudde ryggen til banen da James Milner satte inn den avgjørende straffen.

«I ettertid kan det være at han kan se tilbake på dette som en avgjørende ettermiddag. Ikke bare vant Klopp sin første ligaseier på Anfield, men Liverpool klatret opp til 6. plass på tabellen og begynner å bygge momentum. Og mens de gjør det kunne de også ønske velkommen tilbake til nøkkelspillere som kaptein Jordan Henderson og Daniel Sturridge», skriver Joyce.

«Det er ikke perfekt, selvsagt, og hvordan vinnermålet kom avslører alt om hvordan Liverpool har feilet med å bryte ned motstanderen fra åpent spill når de blir møtt med et tettpakket forsvar», mener Joyce.

LES OGSÅ: – Swansea var veldig godt organisert

Blitt vant med å vinne

I The Guardian skriver Andy Hunter at Jürgen Klopp nå har fått en spillergruppe som er blitt «vant med å vinne», etter seks seiere på sju kamper.

«Det var ikke pent, sammenlignet med den spektakulære måten Liverpool spilte mot City forrige helg. Et oppofrende Swansea-lag og fæle forhold sørget for det. Men Klopps lag viste at de kan vinne stygt når der trengs», skriver Chris Wheeler for Daily Mail.

LES OGSÅ: Spillerbørsen: Can var dominant på midtbanen