Dette skriver avisene om Man Utd-tapet

«Ingen trøst å klynge seg til», «alltid kapable til å rote det til», «uten ambisjoner» og «klokka tikker for Rodgers». Det er ikke mye positivt å finne om Liverpools innsats mot Man Utd.

«Hvor lenge overlever Brendan Rodgers dette? Det er følelsen etter at tap mot West Ham og Manchester United har drept det som måtte være av positive sommertanker,» skriver Kopite-redaktør Torbjørn Flatin i sin kommentar på Lverpool.no etter 3-1-tapet for Manchester United lørdag. 

Vi har også sett på hva andre medier skriver om Liverpool etter en ny nedtur på Old Trafford. 

– Ingen trøst å klynge seg til

James Pearce i Liverpool Echo  mener årets tap er verre enn fjorårets fordi det ikke etterlater seg noe annet «enn en guffen fremtid».

«Intet håp, ikke noe oppløftende i vente og ingen lidenskap gjør at klokka tikker for Rodgers», skriver han.

«Denne gangen var det ingen smuler av trøst for Kopites å klynge seg til,» er hans oppsummering.

Han mener Liverpool var fulle av feil, og totalt manglet innsats som kreves i slike oppgjør, og istedenfor å slå tilbake etter West Ham-kampen fikk fansen se mer av det samme. Han tror likevel ikke det blir noe krismøte med eierene med en gang.  

«Det er utenkelig at eierne vil trykke på panikk-knappen i midten av september. De har gitt ham 80 millioner pund til å investere i laget i sommer og gitt ham lov til å gi trenerstaben en overhaling, Fenway Sports Group vil ikke gi ham en kule etter to tap. Men det er liten tvil om at støtten for manageren blant klubbens supportere avtager raskt.»

«Defensivt ser de sårbare ut og de fungerer ikke som en angrepsenhet. Det er en oppskrift på katastrofe,» mener Pearce.

«Hvorfor Ings ikke spiller sammen med Benteke forblir et mysterium,» skriver han og mener Liverpool fremstod mer som 4-5-1 enn 4-3-3 så lavt som de lå. 

Krabbefart på kontringer

«Liverpool var forferdelige, linken mellom midtbanen og Benteke eksisterte ikke. De gangene Rodgers lag hadde muligheten til å bryte, hadde Emre Can og Roberto Firmino farten til en krabbe,» skriver Chris Bascombe i The Telegraph om kampen. 

Uforståelig bruk av spillerne

Som vi skrev lørdag kveld gikk både Jamie Carragher og Graeme Souness ut mot Brendan Rodgers laguttak i Sky sports-studioet etter kampen. Begge mener Liverpool velger fullstendig feil taktikk med 4-3-3, når laget åpenbart mangler vinger. 

– Jeg forstår ikke besettelsen for 4-3-3. Han har mange spisser, men ingen vinger og likevel spiller han 4-3-3, sa Jamie Carragher.

– Det er som å plassere firkanter i runde hull, og det fungerer bare ikke. Man må la folk spille i posisjoner de ønsker å være i, og i Liverpool gjør de ikke det akkurat nå, sa Souness. 

– Alltid kapable til å rote det til

I Aftenposten mener Lars Tjærnås at Liverpool har problemer i flere lagdeler. 

«Akkurat nå er de en skummel kombinasjon av defensive spillere som nesten alltid kapable til å rote det til i en avgjørende situasjon, og et svært haltende angrepsspill.

Men selv et haltende angrepsspill kan helbredes med eksepsjonelle individuelle prestasjoner. Christian Bentekes redusering til 1–2 var verdig å bli malt.»

– Vage og uten ambisjoner

Barney Ronay i The Guardian mener førsteomgangen på Old Trafford var så dårlig at han er usikker på om den egentlig fant sted. 
 
«Fotballkamper blir ofte beskrevet som en kamp med to omganger. Dette var noe nytt: en kamp med en omgang. Etter at Manchester United hadde slått et sørgelig slapt Liverpool, ble det fortsatt hvisket rundt Old Trafford, noen mente at de første 45 minuttene muligens hadde funnet sted, men ingen vage minner om den var igjen. Bare en vag fornemmelse kanskje av en 22 manns håndbak i slow motion,» skriver Ronay. 
 
Om Liverpool skriver han: «De var ydmyke, vage og manglet ambisjoner før de kom under etter pause. Etter det var de bare vage i en halvtime, før de fikk et løft av Bentekes fine brassemål.
 
Brendan Rodgers har noen gunstige kamper foran seg til å prøve å røre sammen sitt nye lag på. Han kommer til å trenge det» 
 
LES VÅR KOMMENTAR: Mot mørke høstskyer