Drømmer om ligacuptrofeet

Lucas Leiva innrømmer at han drømmer om å vinne ligacupen på Wembley denne sesongen. Brasilianeren gikk glipp av finalen i 2012.

En alvorlig kneskade førte til at Lucas ikke fikk spilt finalen mot Cardiff i 2012.

- Det var tøft for meg. Jeg husker vi var på vei til Wembley, og jeg var litt deprimert fordi jeg ønsket å være ute på banen. Jeg husker at Stevie sendte meg en tekst der det sto: «Ingen grunn til bekymring, vi vil komme dit igjen». Det er noe jeg husker for alltid, og forhåpentligvis vil det skje. Det ville ha vært spesielt, sier Lucas til Liverpool Echo.

- Jeg har aldri spilt på Wembley, og det er noe jeg ville ha likt å gjøre. Om det hadde skjedd i en finale, ville det ha vært strålende.

Ligacupen i 2012 er det eneste trofeet Liverpool har vunnet siden Lucas kom til Anfield-klubben fra Gremio for £5M i 2007.

- Jeg har medaljen i huset mitt, og ser på den stadig vekk. Jeg spilte ikke i finalen, men det var min første medalje for klubben, så den betyr mye for meg. Andre spillere har vunnet mer, men det var min første, så den er veldig viktig for meg.

- Folk husker selvsagt bare de som spilte finalen, men jeg spilte frem til kvartfinalen, så jeg var involvert. Jeg følte jeg fortjente medaljen. Jeg fikk ingen medalje under seremonien etter kampen, men klubben fikk ordnet det slik at jeg fikk en senere. Jeg tror det var Kenny som fikk ordnet det.

- Jeg har bare hatt muligheten til å vinne et trofé siden jeg kom til klubben. Vi ble nummer to i ligaen to ganger, og tapte også FA-cupfinalen.

- Det er alltid viktig å vinne trofeer, for det er hva folk husker i en stor klubb. Det gjenstår forsatt mye arbeid, men forhåpentligvis vil vi nå finalen, og vinne den.

Det var nettopp på Stamford Bridge at Lucas ødela kneet i kvartfinalen i ligacupen i november 2011. Et avrevet korsbånd i venstre kne satte ham ut av spill i hele ni måneder.

- Det var en vanskelig tid for meg. Det har allerede gått tre år siden skaden, men jeg har slitt med ettervirkningene av den og hatt en del problemer. Det handler om å få skarpheten tilbake. Måten jeg har spilt på har vist at dette har ligget i bakhodet mitt. Når du har hatt en slik skade tråkker du ikke til så hardt som du kan.

- Jeg tror ikke jeg har følt meg bedre etter skaden enn jeg gjør akkurat nå. Det kjennes som kroppen min er mye bedre nå. Jeg nyter det, og forhåpentligvis kan vi få en ny god seier over Chelsea, akkurat som den kvelden jeg ble skadet, men denne gangen håper jeg at jeg unngår å bli skadet.

Lucas var ute i kulden tidligere i sesongen, men etter at brasilianeren kom inn på laget igjen i november har Liverpool hatt en tydelig formstigning. De røde er faktisk ubeseiret på de siste 15 kampene som Lucas har spilt.

- Statistikk er alltid best når den går i din favør. Når du spiller og laget ikke taper, betyr det at du er til hjelp for laget. Vi startet dårlig denne sesongen, og hadde noen tap på rad. Det fikk manageren til å gjøre noen endringer, og innsatsen min mot Real Madrid talte trolig til min fordel. Vi tapte, men jeg spilte bra.

- Jeg snakket med manageren etter den kampen, og han sa at han vær veldig godt fornøyd med hvordan jeg spilte. Etter tapet mot Palace mente han at jeg fortjente en sjanse. Så ble Joe Allen skadet, noe som ga meg nye muligheter til spille flere kamper, og jeg forsøkte å ta vare på sjansen som bød seg.

- For øyeblikket føler jeg at jeg bidrar med mye til laget. Jeg føler meg som en viktig spiller for gruppen. Folk kan skrive hva de vil. Jeg vet hvordan karrieren min her har vært.

- For øyeblikket nyter jeg bare tilværelsen. Jeg har jobbet veldig hardt for å få sjansen til å spille igjen, for jeg var ikke involvert i særlig grad i begynnelsen av sesongen, og trodde vel ærlig talt ikke at jeg skulle få så mange sjanser denne sesongen. Jeg var ikke engang på benken i mange av kampene. Jeg måtte bare stå på videre, og være tålmodig.

- Jeg har samme tilnærming til alle kamper, nemlig at jeg ikke har noe å tape egentlig. Det har trolig hjulpet meg. Etter så mange år i klubben forsøker jeg ikke å overbevise folk lenger.

Nå ser Lucas frem til en ny viktig kamp på Stamford Bridge i morgen kveld.

- Chelsea har presset på seg egentlig, for de røk akkurat ut av FA-cupen. De slapp inn fire mål på hjemmebane for første gang på årevis. De ønsker å nå finalen i ligacupen for at deres fans skal glemme hva som skjedde i helgen.

- Selv før helgens resultat trodde vi at vi kunne reise til Stamford Bridge og ta oss til finalen. Det er ikke tvil om at det blir en vanskelig kamp. Chelsea er trolig favoritter på hjemmebane, selv om de nå har tapt der. Statistikken deres på Stamford Bridge er utrolig. Jeg tror vi må spille på samme måte som vi gjorde på hjemmebane. Vi demonstrerte i forrige uke at vi kan få et resultat mot dem. Vi har ingenting å tape.

- Manageren snakket med oss foran den første kampen, og sa at det alltid er det første trofeet som får ting til å løsne. Han er ute etter å vinne sin første medalje og sitt første trofé, for å sette sitt preg på gruppen.

- Joda, vi var fantastiske i Premier League forrige sesong, men til slutt vant vi ikke. Jeg synes denne gruppen fortjener noe bra. En medalje som vi kan vise frem etter all den harde jobbingen. Vi må vinne noe for fansen også, da de har gitt en utrolig støtte til laget.