Duckenfield bestrider uttalelse

David Duckenfield hevdet under Hillsborough-likskuet i dag at han aldri har sagt at det var uaktuelt å utsette avspark i semifinalen mellom Liverpool og Nottingham Forest i 1989.

Så sent som i desember i fjor hevdet Maxwell Groome, som var politimann på jobb på Hillsborough den skjebnesvangre aprildagen i 1989, følgende: «Jeg husker Mr Duckenfield spesifikt si at vi ikke under noen omstendigheter skulle utsette avspark».

Dette skal ha blitt sagt under poltiets briefing før kampen, ifølge Groome.

Under likskuet i Warrington i dag nektet Duckenfield for at han skal ha sagt dette.

- De som har vitnet om dette husker tydeligvis ikke det samme som jeg husker, sa Duckenfield.

Han hevdet også at han ikke var bekymret for supporternes alkoholkonsum foran kampen.

- Det var normalt at folk tok en halvliter eller to før en fotballkamp. Grensen går når noen blir overstadig beruset og skaper trøbbel. Men en halvliter eller to før en lørdagskamp var normalt, og det bekymret meg ikke.

- Dette var ment å være en flott begivenhet for fans både fra Liverpool og Nottingham. Høydepunktet i sesongen så langt. På forhånd var vi innstilt på å være tolerante og ha forståelse for supporternes entusiasme. Vi aktet å behandle dem med respekt, og opptre profesjonelt og bry oss om folk, hevdet den tidligere politmannen som hadde det overordnede ansvaret for sikkerheten på Hillsborough.