Echo: Rossiter mister to måneder

Tidligere i uka måtte Jordan Rossiter under kniven på grunn av ankelskaden han pådro seg i FA Youth Cup-kampen i slutten av januar. Nå venter trolig to måneder på sidelinjen for tenåringen.

Det skriver lokalavisen Liverpool Echo søndag ettermiddag. Undersøkelsene viste ingen brudd i ankelen etter den stygge overtråkken i cupoppgjøret mot Birmingham 30. januar, men han skal ha skadet noen leddbånd.

Spilleren meldte selv via Twitter 11. februar at «operasjonen gikk bra», og at han gleder seg til å komme tilbake. Men juniortrener Neil Critchley sier skaden og rehabiliteringen vil sette ham ut av laget i store deler av det som gjenstår denne sesongen.

Bakgrunn: Mulig leddbåndskade for Rossiter

– Jeg tror det mist kommer til å ta et par måneder. Han har fått revet opp et leddbånd i ankelen, noe det kan ta god tid å komme tilbake fra. Alt gikk bra med operasjonen. Han går med krykker for øyeblikket, og det er frustrerende for Jordan fordi han ikke synes noe er bedre enn å spille fotball. Men han skal sørge for å gjennomføre rehabiliteringen ordentlig, og jeg er sikker på at han kommer tilbake i bedre form enn det han var før skaden.

Rossiter debuterte med scoring for Liverpools førstelag tidligere denne sesongen, og han har også vært med i kamptroppen ved noen andre anledninger. Liverpool Echo tror 17-åringen kunne fått bidra nå som både Steven Gerrard og Lucas Leiva sliter med skader, men nå må den unge scouseren trolig vente til neste sesong med mer A-lagsfotball.

Wilson kjemper mot klokka

Juniorlaget må dermed også klare seg uten kapteinen i Champions League-møtet med Benfica om kort tid. Laget sliter også med småskader på spillere som Harry Wilson, som har trøblet etter U21-seieren over Manchester City forrige helg. Critchley krysser fingrene for at 17-åringen rekker Europa-kampen.

– Han har problemer med ankelen, så vi prøver å håndtere det så godt som mulig. Forhåpentligvis blir den ikke verre før Benfica-kampen. Men med en skade som det, er vi nødt til å ta grep dersom det ikke blir bedre over tid. Vi håper det fikser seg selv, sier treneren.