En markant endring i transferstrategien

Nettotall i forbindelse med spilleroverganger viser at Fenway Sports Group har en helt annen transferstrategi enn de forrige eierne av Liverpool FC, Tom Hicks og George Gillett.

Tall lagt frem av The Swiss Ramble viser at i de tre årene frem til 2010/11-sesongen så solgte Liverpool, under Hicks og Gillett sin ledelse, faktisk spillere for £8M mer enn de kjøpte spillere for.

Dette har endret seg markant under Fenway Sports Group, som har kjøpt spillere for £135M mer enn de har solgt spillere for i de fire sesongene de har sittet ved roret. Det selv etter store spillersalg som Fernando Torres og Luis Suarez.

Sammenligner man med de øvrige klubbene i Premier League, er Liverpool den klubben som har brukt fjerde mest penger netto på transfermarkedet de siste fire sesongene, med sine £135M. Manchester United er klubben som har brukt mest penger netto, med £260M, fulgt av Manchester City med £212M og Chelsea med £196M. Liverpool har altså brukt mer penger netto på spillere enn Arsenal og Tottenham, selv om The Gunners har kjøpt spillere som Mesut Özil og Alexis Sanchez. Spurs fikk inn mye penger på salget av Gareth Bale, så det er ikke så vanskelig å forstå at de kommer godt ut av det.