Er vi kvitt mandag morra blues?

Noe så sjeldent som to mandagskamper på rad venter Liverpool i Premier League. Hjemme mot Bournemouth og borte mot Arsenal. Vi har sett litt på hvordan de røde klarte seg på mandagskvelder forrige sesong.

Liverpool spilte totalt fire Premier League-kamper på mandagskvelder forrige sesong, inkludert begge kampene mot Swansea.

Det begynte dårlig, med et 3-1 tap borte mot Manchester City i andre serierunde, men deretter kvittet de røde seg med «mandag morra blues», og vant de tre siste mandagskampene.

Først solide 4-1 over Swansea på Anfield i romjulen, deretter 1-0 over samme motstander i Wales i mars, før man rundet av mandagskampene med 2-0 seier over Newcastle på Anfield i april.

Mandag 25.august Manchester City – Liverpool 3-1

Det endte med 3-1 tap for Liverpool borte mot Manchester City. Spillemessig var det relativt jevnt mellom lagene, men de lyseblå var dødelig effektive og det var mye rart defensivt fra Liverpools side.

Debuter for Alberto Moreno, Lazar Markovic og Emre Can, og den første scoringen for sesongen av Rickie Lambert. Han burde ha scoret to, men var uegoistisk da han burde ha satt inn en 3-2 scoring som ville gitt Liverpool håp om en sluttspurt. I stedet ble kampen avsluttet med ti minutter preget av mange skader og lite spill. Både Alberto Moreno og Glen Johnson ble skadet mot slutten.

Mandag 29.desember Liverpool – Swansea 4-1

Liverpool vant 4-1, og spilte en av sine aller beste kamper for sesongen. Dette var en kamp der det fungerte offensivt, og samhandlingen mellom de tre lengst fremme var veldig, veldig bra. De helrøde hadde en rekke strålende angrep, og kom til hele 21 avslutninger i denne kampen. Det minnet mye om det røde supportere var bortskjemt med sesongen før.

Swansea skapte en del, men det var aldri tema hvor de tre poengene skulle ende. Raheem Sterling var kanskje litt heldig som fikk fullføre kampen. Han langet ut mot Fernandez, og skulle nok ha vært utvist.

Mandag 16.mars Swansea – Liverpool 0-1

Jordan Henderson scoret vinnermålet da Liverpool slet seg til seier mot Swansea på Liberty Stadium. De røde hadde trøbbel i første omgang og var heldige som ikke lå under, men Liverpool-sjef Brendan Rodgers endret formasjon etter pause. Da tok gjestene over og dominerte etter hvert omgangen.

Avgjørelsen falt da Henderson jaget en flikk av Daniel Sturridge og Swansea-stopper Jordi Amat taklet ballen rett i beina på Henderson. Ballen seilte i bue over Swansea-keeper Fabianski og avgjorde kampen for Liverpool.

Mandag 13.april Liverpool – Newcastle 2-0

Etter en god omgang av Liverpool før pause, der Raheem Sterling sørget for 1–0 på lekkert vis, startet Newcastle mye bedre etter sidebyttet. Liverpool slet med å holde på ballen, de lot seg stresse av det høyre presset imot, og gjestene kunne, og kanskje burde, utliknet i løpet av de fem–seks første minuttene av andre omgang.

Men Simon Mignolet holdt nullen. Vertskapet ble gradvis bedre, kom til hektene igjen og fikk kontroll på oppgjøret. Sterling hadde en enorm mulighet til å doble ledelsen, men Anfield måtte vente til det 70. minutt før 2–0 kom. Og etter at Joe Allen scoret foran The Kop, hadde Newcastle ingen mulighet til å ta poeng. Moussa Sissoko ble sendt i garderoben på tampen, og avslutningen på kampen var en transportetappe for de røde.