Ett møte i Tyrkia tidligere

Liverpool har spilt mot Besiktas i Tyrkia en gang tidligere. I gruppespillet i Champions League i oktober 2007, da de røde tapte 2-1. Steven Gerrard gjorde Liverpools trøstemål sent i matchen.

Totalt har Liverpool møtt tyrkisk motstand 11 ganger. De har vunnet seks av kampene, spilt uavgjort i to og tapt tre.

I Tyrkia har Liverpool tapt tre av sine fem kamper, mens de har vunnet en gang, mot Trabzonspor i Europaliga-kvalifiseringen under Roy Hodgsons ledelse i 2010.

Anfield-klubben har ikke vunnet noen av sine fire siste kamper på bortebane i Europa. Siste seier kom mot Udinese i desember 2012, da Jordan Henderson gjorde kampens eneste mål.

Liverpool har ikke maktet å score i åtte av sine siste 14 bortekamper i Europa. De har gjort 11 mål på disse kampene. Fem kom i en og samme kamp, mot Young Boys.

Liverpool har tatt med seg en ledelse til en returkamp i Europa 37 ganger, og har gått videre ved 33 av disse anledningene. Når ledelsen har vært på kun ett mål har de gått videre ved 10 av 13 tilfeller. De tapte mot Dinamo Tblisi i 1979, mot CSKA Sofia i 1982 og Bayer Leverkusen i 2002.

Sju ganger har Liverpool ledet 1-0 foran returkampen på bortebane. De har gått videre ved fem av disse anledningene. De nevnte oppgjørene mot CSKA Sofia og Bayer Leverkusen var de som ble tapt.

Liverpool har nådd dette stadiet av Europaligaen tre ganger tidligere, og har gått videre to av gangene. De slo Unirea Urziceni i 2010 og Sparta Praha ett år senere. I 2013 tapte de mot Zenit St Petersburg.

Bare Simon Mignolet har startet alle Liverpools europacupkamper denne sesongen. Raheem Sterling har vært på banen i samtlige sju.

Liverpool er en av 11 tidligere vinnere av UEFA-cupen eller Europa League som fortsatt er med i turneringen. Seks av klubbene som er igjen har også vunnet den gjeveste europacupen.

På bortebane har Liverpool bare tapt en av sine 10 siste kamper i alle turneringer. De har vunnet åtte av kampene. I løpet av disse kampene har de bare sluppet inn fem mål, og ingen motstandere har gjort mer enn ett mål.

Et dusin europacupkamper med Liverpool involvert har gått til ekstraomganger.

Brendan Rodgers har vunnet åtte av de 13 kampene han har ledet Liverpool i Europaligaen. I gjennomsnitt har laget sluppet inn nøyaktig ett mål på disse matchene.

Besiktas har ikke sluppet inn mål på hjemmebane mot en engelsk klubb denne sesongen. De spilte 0-0 mot Arsenal i Champions League-kvalifiseringen, og slo deretter Tottenham 1-0 i gruppespillet i Europa League.

Besiktas har møtt engelske lag 10 ganger på hjemmebane i europacupene. De har vunnet tre, spilt uavgjort fire ganger og tapt tre. De har slått Liverpool, Stoke og Tottenham, mens de har tapt for Chelsea, Tottenham og Manchester United.

Tyrkerne er ubeseiret på hjemmebane i europacupene denne sesongen. De har vunnet tre og spilt to uavgjorte matcher. På disse kampene har de scoret sju mål og sluppet inn tre.

Demba Ba har gjort 22 mål denne sesongen.

Statistikk: Ged Rea