Everton avduker minneplakett for de 96

Everton presenterer minnesmerke for de 96 Liverpool-supporterne som omkom på Hillsborough.

Før lørdagens 224. Merseyside-derby mellom Everton og Liverpool på Goodison Park, vil de blå avduke et minnesmerke for de 96 Liverpool-supporterne som omkom på Hillsborough i 1989.

Det skriver Liverpools offisielle nettsted.

– Dette er en skikkelig elskverdig gest av Everton. Jeg vil takke Everton-formann Bill Kenwright og ikke minst Everton-fansen. De har vært en stor støtte for de etterlatte familiene i mange år, sier Margaret Aspinall, som er leder for støttegruppen Hillsborough Family Support Group (HFSG).

Se også: Her finner du lesestoff om Hillsborough-tragedien

Minnesmerket har vært foreslått av klubbenes supportere, og først og fremst Everton-tilhenger Stephen Kelly som mistet broren i katastrofen på Hillsborough i april for snart 26 år siden.

– Som en Everton-fan som mistet broren på Hillsborough, har jeg alltid vært takknemlig for støtten fra den blå delen av byen. Jeg håper at Everton-fansen føler seg stolte over hvordan vi støtter naboen, sier Kelly.

Everton-formann Bill Kenwright og HFSG-leder Margaret Aspinall skal avdukke minneplaketten på Park End-tribunen på Goodison Park før avspark mellom Everton og Liverpool på lørdag.