Everton U18 - Liverpool U18 1-1

Everton tok en tidlig ledelse, men Adam Phillips utlignet etter 93 minutter for et Liverpool med ti mann.

Liverpool: George, Lewis, Johnston, Whelan, Masterson, Phillips, Alexander-Arnold, Kane, Woodburn, Alves (Brimmer 67), Ejaria. Innbyttere: Wheeler, Brimmer, Owens, Parker

Everton: O'Loughlin, Morris (Kinsella 56), Myers, Bainbridge (Mellen 78), Yarney, Donohue, Baningime, Kiersey, Brewster, Broadhead, Bramall (Feenan 56)

1.omgang:

5.min: 1-0: KANE (SELVMÅL) - Everton tar ledelsen da Donohue kommer til dødlinjen og Kane setter innlegget i eget nett.

9.min:
Donohue kommer igjen fri nede på Evertons høyrekant, men crossen blir headet like utenfor.

14.min: Ejaria får en god skuddmulighet rett utenfor 16-meteren, men treffer helt feil og ballen går et par meter over.

16.min:  Keeperen til Everton spiller rett til Herbie Kane, som finner Paul Alves omtrent på straffemerket. Portugiseren skyter utenfor da han burde ha scoret - en kjempesjanse.

Etter at Everton gikk ut i hundre med aggressivt spill, og greide å stresse Liverpool, har de røde etter hvert begynt å få bedre kontroll på midtbanen og kampen.

22.min: Aktive Donohue vinner en duell med Masterson, denne gang sentralt, men skuddet fra 18 meter går utenfor.

24.min: Spissen Woodburn blir felt på kanten av straffefeltet til Everton. Adam Phillips, som var med førstelagstroppen til Bordeaux, skyter setter imidlertid frisparket svakt høyt over.

32.min: Høyreback Kane Lewis kommer fremover for Liverpool, men Woodburn får ikke skikkelig kontakt da han avslutter under press foran mål.

37.min: Midtstopper Bainbridge vinner i lufta etter en corner fra Everton. Forsøket går imidlertid rett på Shamal George.

45.min:  Paulo Alves får gult kort.

Pauserapport: Et mer aggressivt, fysisk sterkere og direkte Everton startet best, anført av omgangens beste spiller, høyrevingen Donohue. Den siste halvtimen har imidlertid Liverpool tatt over mer av banespillet, hvor spillere som Adam Phillips og Ovie Ejaria har vært aktive, dog uten å komme til store sjanser. Den klart største falt til Paulo Alves, etter svakt forsvarsspill av vertene. En jevn omgang og det virker mulig for Liverpool å kunne snu dette etter pause.

47.min:
Everton og Donohue er frempå, men ypperlig blokkering av Kane Lewis inne i feltet.

51.min: Ejaria kommer fram på hjørnet av 16-meteren, men forsøket på å skru ballen inn ved bortre stolperot går en liten meter utenfor.

52.min:  Myers får gult kort etter å ha meiet ned Ben Woodburn.

54.min: Liverpool roper på hands og straffe etter en corner, men dommeren vil ikke høre på det.

56.min:  Everton gjør to bytter. Feenan og Kinsella for Bramall og Morris.

58.min: Phillips sender et frispark et halvmeter over vinkelen.

Langt mer action i straffefeltene i 2.omgang, spesielt fra Liverpool som har starten en offensiv.

67.min:  Australske Jake Brimmer inn for Paulo Alves på midtbanen til Liverpool.

71.min: Donohue skyter hardt rett på George.

77.min:  Herbie Kane får gult for å ha lagt ned Donohue under en kontring for Everton.

Liverpool prøver å få inn utligningen, har mye av spillet, men Everton er ikke ufarlige på kontringer og dødballer.

78.min:  Mellen inn for Bainbridge hos Everton.

83.min:  Conor Masterson ser rødt da han blir vurdert til å ha felt Brewster som sistemann.

84.min: Everton setter frisparket på utsiden av stolpen.

88.min: George redder godt fra Brewster.

90.min:  George er på en skikkelig skovtur da han prøver å bryte et langt fremspill, men Everton setter ballen utenfor det åpne målet.

90+3.min: 1-1: PHILLIPS - Adam Phillips går i været på et langt fremspill fra backen Kane Lewis og sender ballen vakkert inn ved den bortre stolpen.

Det ble en langt mer underholdende 2.omgang, hvor Liverpool satset offensivt for i det minst å utligne og aller helst snu kampen på treningsfeltet til Everton. Det skapte flere situasjoner foran Evertons keeper, men ikke mange gode sjanser mot et innsatsfylt hjemmelag. Det blå var på sin side ikke ufarlige med kontringer og sin fysikk på dødballer. Da Conor Masterson ble vurdert å frata en stadig mer aktiv spiss i Brewster hos Everton en målsjanse en håndfull minutter før slutt, trodde nok mange at løpet var kjørt. Naboen hadde også et par feite sjanser helt mot slutten til å definitivt avgjøre. I steden ble det en dramatisk avslutning da Adam Phillips headet inn en fin utligning tre minutter på overtid. Fortjent nok synes vi etter spill og sjanser, og også for Phillips som var Liverpools mest fremtredende spiller.