Everton U21 - Liverpool U21 1-3

Etter to fantastiske langskudd fra Ryan Kent, og straffescoring av Ojo vant Liverpool lokaloppgjøret mot Everton.

Liverpool kjemper om ligatittelen i U21-serien, og er for øyeblikket fem poeng bak ledende Manchester United. Beale sitt mannskap har en kamp mindre spilt. Samed Yesil er endelig tilbake og nærmer seg formen.

Everton på sin side ligger nest sist. Se hele tabellen.

Liverpool U21: Fulton, Whelan, Maguire, Randall, Cleary, O'Hanlon, Canos, Brannagan, Yesil, Kent, Wilson.
Benken: Trickett-Smith, Firth, Ojo, Madger Gomes, Sinclair.

Everton U21: Griffiths, Jones, Galloway, Ledson, Distin, Browning, Kenny, Williams, Byrne, Charsley, Henen
Benken: Hunt, Dyson, Connolly, Davies, Robinson

Vi oppdaterer fortløpende fra kl 20.00. Kampen sendes også på LFC TV.

1. min: Kampen er i gang. Everton tar avspark på Goodison Park.

2. min: Fulton redder enkelt første skudd i kampen. Everton kommer til avslutning akkurat på hjørnet av 16-meteren, men enkelt for Liverpools keeper.

2. min: Godt angrep av Liverpool, som avsluttes av Randall fra 20 meter. Men Griffiths i Everton-målet er raskt nede og redder.

3. min: Her bølger spillet mye fram og tilbake. Ny sjanse for Everton på en flikk, men utenfor. Fartsfylt start på lokaloppgjøret.

4. min: Canos med et kjempegodt raid ned hpøyrekanten, og kommer seg nesten ned til dødlinja før han legger inn foran mål. Men Evertons keeper er våken og stopper angrepet.

6. min: Lang ball fra Brannagan på egen banehalvdel mot Canos på kanten, men hakket for langt. Og ballen går ut til innkast.

8. min: Everton på nok et angrep, men avslutningen fra Williams blir for svak og Liverpool får klarert.

11 min: Distin kommer opp på corner og avslutter på hodet, men Liverpool får kontroll.

14. min: Nydelig sklitakling fra Corey Wheland stopper Evertons kontring.

19. min: Liverpool litt upresise i pasningsspillet når de går i angrep. Mister ballen ved flere anledninger. Men etterer en start der Everton har hatt ballen mest, mens Liverpool har vært farlige på kontringer, ser Liverpool ut til å ha kommet bedre med i spillet de siste minuttene.

23. min: Henen kommer seg fri på venstrekanten for Everton og slår knallhardt inn foran mål, men ballen er litt for høy til at Evertons angripere får hodet på ballen.

24.min 1-0: Harry Charsley kommer på bakerste stolpe og styrer inn 1-0 til Everton, etter et nydelig framspill av Ledson. Svak markering av Liverpool.

26. min 1-1: 18 år gamle Ryan Kent slår tilbake for Liverpool rett etter at Everton tok ledelsen. Skyter fra ca 18 meter og curler ballen forbi Evertons keeper. Utligningen kom bare 1 minutt og 41 sekunder etter Evertons ledelse.

30. min: Yesil får en stor sjanse fra fem-meteren, men bommer, ballen går videre til Maquire, men får ikke ordentlig treff.

36. min: Kent med god ball mot Wilson på venstrekanten, og inn i feltet mot Yesil, som skaffer Liverpool en corner.

38. min: David Henan er en konstant trussel på venstrekanten. Men skuddet fra hjørnet av 16-meteren mislykkes. Kommer på nok et raid like etterpå, men angrepet stopper med en dårlig pasning.

40. min: Yesil blir avblåst for offside.

44. min: Maguire med hard takling på Henan, Everton-spilleren blir liggende.

45. min: Stor sjanse for Liverpool og Yesil på slutten av omgangen. Men fantastisk redning av Griffiths. Ryan Kent kunne skutt selv, men slapp isteden ballen til Wilson, som på første touch fant Yesil inne i feltet.

45 min: Pause

En kamp som startet i stort tempo og med angrep i begge ender av banen. Everton koblet tidlig et grep om spillet, mens Liverpool kom på kontringer. Men Liverpool var litt for upresise i oppbyggingen, og flere feilpasninger i avgjørende øyeblikk. Everton tok ledelsen da Harry Charsley stakk fram foten på bakerste stolpe etter et innlegg inn i feltet. Svak markering av Liverpool på målet etter 24 minutter.

Men Liverpool kom raskt tilbake i kampen, da de bare 1 minutt og 41 sekunder seinere utlignet. 18 år gamle Ryan Kent scoret på et godt langskudd fra ca 18 meter. Flere store sjanser til Liverpool på slutten av omgangen, der spesielt Yesil var farlig frampå ved flere anledninger.

46. min: Andre omgang i gang. Henan går ut for Everton, og Calum Dyson kommer inn. Henan, som skapte mye for Everton i første omgang, lå nede med skade like før pause - så det kan ha noe med bytte å gjøre.

48. min: Ledson legger inn i Liverpools 16-meter, men Liverpool får klarert.

49. min: Sam Byrne skaper en god sdjanse på egenhånd på venstrekanten og går forbi Cleary. Hardt skudd, men langt over.

51. min: Fantastisk vending av Harry Wilson, som lurer Ledson trill rundt på 16-meteren. Avanserer et par meter til, før han skyter. Men avslutningen står ikke i stil med forarbeidet. Og ballen er ikke i nærheten av å treffe mål.

54. min: O'Hanlon slår inn i feltet mot Canon, men ballen blir for høy.

55. min: Wilson og Yesil skaper igjen problemer for Everton-forsvaret, men ballen rutes etter hvert bort.

55. min: Everton kommer til avslutning, men langt tilside for mål.

58. min: Emre Can sitter på tribunen og ser på U21-laget. Can er god venn av Yesil.

59. min: Godt frispark fra høyrekanten av O'Hanlon, men Liverpool får bare hjørnespark ut av det. Skaper ingen ting fra den påfølgende corneren.

61. min: Yesil går ut Sheyi Ojo kommer inn for Liverpool.

61. min:Tom Davies kommer inn for Gethin Jones for Everton.

65 min: Kent er i det ene øyeblikket oppe å skaffer Liverpool corner og er minuttet etter nede og ordner opp i forsvar.

67. min: Jerome Sinclair kommer inn for Canos.

68. min: Innbytter Ojo prøver å finne innbytter Sinclair på bakerste stolpe, men han kommer litt for seint.

70. min: Brannaghan bryter Evertons angrep og setter i gang Ojo på høyrekanten, som utforder - men blir stoppet.

70. min: Nydelig mål fra Ryan Kent igjen. Nok en gang fra langt hold. Skyter fra 20 meter og skrur ballen forbi Griffiths inne ved stolpen. Kjempescoring! Det var Kents andre scoring fra langt hold i kampen.

73. min: Joe Maguire prøver seg på et langskudd, men skuddet går utenfor.

67. min: Ledson går ut, og Connolly inn for Everton.

76. min: Sinclair går forbi Browning, som går i bakken, før Sinclair på nydelig vis scorer. Men målet blir avblåst for frispark mot Liverpool-angriperen.

77. min: Ojo blir felt innenfor 16-meteren og får straffe. Om det er rett kan diskuteres.

78. min: Ojo tar selv straffen. Tar et rolig oppløp og setter ballen knallhardt til høyre for keeper.

83. min: Dyson kommer seg til avslutning for Everton, men skuddet går over.

87. min: Kjemperedning av Ryan Fulton når Dyson skyter. Everton nær redusering.

88. min: Wilson går ut og Trickett-Smith kommer inn på tampen for Liverpool.

90. min: Det er lagt til fire minutter på Goodison park.

95. min: Kenny prøver et skudd fra høyre side av 16-meteren, og Fulton får nok en gang en finger på ballen. Nok en nydelig redning av Fulton.

96. min: Liverpool vinner 3-1 på Goodison, og har dermed slått Everton i begge kampene denne sesongen. Liverpool har dermed fortsatt sjansen til å vinne U21-ligaen.

Sterk seier for Liverpools U21-gutter, som slo Everton i ligaen for andre gang denne sesongen. Everton hakket bedre i første omgang, men i andre omgang koblet Liverpool raskt grepet om kampen. Dagens mann hos de røde var Ryan Kent, som scoret på to nydelige langskudd. Det første målet fra ca. 18 meter, det andre fra ca. 20 meter, og begge ganger skrudde han ballen forbi keeper. Sheyi Ojo satte ny fart i kampen da han kom inn for Yesil 61 minutter ut i kampen. Han skaffet seg også et straffespark, som han selv satte i målet til 1-3. Jerome Sinclair kom også inn i andre omgang, og fikk et mål avbllåst for angrep på Browning. Livepool ligger dermed to poeng bak Manchester United, med tre kamper igjen å spille.