Everton U21 - Liverpool U21 3-3

Miniderbyet i Southport endte 3-3, etter at Liverpool kastet bort en 3-0 ledelse. De røde var klart best før pause. Everton dominerte andreomgangen.

Evertons lag: Hewelt, Jones, Connolly, Pennington, Holgate, Walsh (Lavery 65), Williams, Grant (Robinson 46), Evans (Davies 46), Byrne, McAleny.
Reserver: Stanek, Ledson.

Liverpools lag: Fulton, Randall, Maguire, Cleary, Ilori (Brewitt 46), Rossiter, Canos (Chirivella 61), Brannagan, Dunn, Teixeira, Wilson.
Reserver: Firth, Kent, O'Hanlon.

Kampen spilles på Southports Haig Avenue, eller Merseyrail Community Stadium som banen heter nå. Matchen blir vist direkte på LFCTV, og dermed også på TV2 Sumo. Avspark er klokken 20.00. Vi oppdaterer fortløpende de viktigste hendelsene her på Liverpool.no.

Tiago Ilori gjør comeback etter lårskaden han pådro seg under spill for Portugal mot Sverige under U21-EM i juni. Midtstopperen gikk glipp av mesteparten av preseason-treningen i sommer.

1.omgang:

1.min: Everton tar avspark i Southport. Tre scousere starter for Liverpool. Fem scousere starter for Everton.

10.min: Dunn prøver seg fra langt hold. Evertons keeper gir en liten retur, men har bra kontroll på skuddet.

10.min: Teixeira avanserer  frem til 16-meteren og skyter. En Everton-forsvarer får blokkert skuddet.

11.min: Holgate legger ned Wilson i feltet, og Liverpool får straffe.

12.min: 0-1 WILSON. Harry Wilson tar straffesparket selv, og scorer enkelt når keeper går feil vei.

14.min: Wilson skyter utenfor fra 17 meters hold.

20.min: Canos må få behandling for en skade, før han kan vinkes inn på banen igjen.

22.min: 0-2 TEIXEIRA. Brannagan vinner ballen, og finner Teixeira, som scorer med et fantastisk langskudd. Fra 20 meter skyter portugiseren hardt og lavt i venstre hjørne.

31.min: Fulton er nede og gjør en god redning på et hardt langskudd fra Evertons venstreback Connolly.

33.min: Rossiter legger et godt innlegg som Evertons keeper slår rett i beina til Dunn. Scouseren treffer stolpen fra kloss hold. Svært nær 3-0 der Liverpool.

35.min: Utrolig at Liverpool ikke scorer. Maguire legger inn fra venstre, ballen havner hos Wilson som skyter hardt mot mål. Der dukker Everton-forsvarer Pennington opp nærmest på streken og header ballen ut til hjørnespark.

36.min: Rossiter med et volleyforsøk etter en corner, ender i et nytt hjørnespark for gjestene.

36.min: Everton redder på streken igjen, etter en Liverpool-corner.

36.min: 0-3 CANOS. Etter rene kanonaden mot Everton-målet dunker Sergi Canos ballen i mål fra åtte meters hold.

39.min: Fulton gir en liten retur på et Everton-frispark fra distanse, men målvakten fanger fort ballen igjen.

42.min: Fulton gjør en kjemperedning når Holgate fyrer løs fra nesten 25 meter. Keeperen slår skuddet, som har retning langhjørnet, til corner.

43.min: Ny god redning av Fulton med foten etter hjørnesparket.

45.min: 1-3 SELVMÅL. Joe Williams fyrer av fra distanse. Det harde skuddet treffer Dan Cleary i hodet og utmanøvrerer keeper Fulton fullstendig, når ballen skifter retning.

45.min: Ett minutt er lagt til i første omgang.

PAUSERAPPORT:
Everton er heldige som ligger under med bare to mål etter denne førsteomgangen. Med Jose Enrique og Alberto Moreno som tilskuere på tribunen har Liverpool U21 dominert de første 45 minuttene fullstendig, og kunne ha ledet både med fire og fem mål før Everton fikk et heldig reduseringsmål like før pause. Livlige Harry Wilson åpnet ballet med et straffemål etter at han selv hadde blitt felt. Joao Carlos Teixeira har vært kampens store spiller så langt, og har dominert midtbanen fullstendig. Det var portugiseren som økte til 2-0 på et fantastisk langskudd. Sergi Canos satte inn Liverpools tredje, før Daniel Cleary var uheldig som ble truffet av et skudd, slik at ballen endret retning, og Ryan Fulton ble satt ut av spill, slik at Everton fikk sitt reduseringsmål rett før lagene gikk i garderoben til pause.

2.omgang:

46.min: Tom Brewitt kommer inn for Tiago Ilori. Everton gjør to bytter. Evans og Grant ut. Davies og Robinson inn.

49.min: Walsh får gult kort for å ha sparket ned Wilson.

50.min: Dunn er nær ved å sette ballen i mål fra kloss hold, men avslutningen treffer en blå og går til corner.

50.min: Brannagans corner treffer fremre stolpe, og utmanøvrerer keeper fullstendig. Men Evertons målvakt rekker tilbake og blokkerer Dunns harde skudd.

52.min: Innbytter Davies med en stygg forseelse på Cleary. Everton-spilleren er heldig som slipper unna det røde kortet!

55.min: Rossiter blokkerer et Everton-skudd, når vertene presser på en liten periode.

59.min: Tom Brewitt header et farlig innlegg til corner. Hjørnesparket resulterer i en ny corner, som Pennington header like over.

61.min: Pedro Chirivella erstatter Sergi Canos.

63.min: Everton header over fra kloss hold på et farlig innlegg.

64.min: 2-3 MCALENY. Conor McAleny skyter hardt og lavt i langhjørnet.

65.min: Lavery kommer inn for Everton. Walsh ut.

77.min: Everton kontrer, og Fulton gjør en meget god redning når innbytter Lavery avslutter fra 7-8 meters hold.

79.min: Randall blokkerer en heading fra Pennington.

84.min: 3-3 DAVIES. Everton skyter fra 20 meter, og Ryan Fulton gir retur på et skudd han burde ha holdt. Dermed får innbytter Tom Davies en enkel oppgave med å sette inn utligningen.

86.min: Jack Dunn med et svakt frispark-forsøk fra distanse som går rett på keeper.

90.min. Dunn forsøker å tråkle seg fri inne i feltet, men klarer ikke å finne en åpning.

90.min: Tre minutter er lagt til.

90.min: Everton får en corner i det overtiden er ute. Fulton fanger ballen. Rossiter er heldig som ikke får straffe mot seg, for trøyeholding i feltet.

SLUTTRAPPORT:
Den heldige reduseringen like før pause ga Everton håp, og det David Unsworth sa til sine blå elever i garderoben i pausen så også ut til å hjelpe. Vertene begynte å tråkke til å duellene, og spilte på grensen til ufint i begynnelsen av andre omgang. Dermed tok de over initiativet i kampen. 2-3 scoringen midtveis i omgangen ga de blå ytterligere blod på tann, så det var ikke overraskende at de også klarte å få inn et utligningsmål på tampen av kampen. Dette vil føles som et tap for Liverpool, som burde ha punktert kampen før pause.