Får fortsatt bare vise én «16-kamp»

TV 2 har ikke lov til å sende mer enn én kamp direkte klokka 16 på lørdager de neste sesongene.

Det bekrefter sportssjef i TV 2, Vegard Jansen Hagen, overfor VG. Ordningen som tvinger kanalen til å velge én hovedkamp forandres derfor ikke tross den nye milliardavtalen.

– Premier League er opptatt av at det er de samme rammebetingelsene som skal gjelde i den neste avtaleperioden. Slik det er i dag, ligger det derfor ikke an til endringer, sier Hagen.

TV 2 får velge hvilken av kampene med avspark klokka 16 på lørdag de skal vise, men det betyr samtidig at kan være nødt til å vrake Liverpool-kamper. Restriksjonene er nemlig det som sørget for at Liverpools forrige ligakamp, hjemme mot Aston Villa, ikke ble vist direkte.

– Som sportssjef må jeg bare si at jeg skjønner at seerne lar seg frustrere over det. I den første rettighetsperioden vi hadde, kunne vi vise alle kampene. Men dette blir som å slåss mot, ikke vindmøller, men kraftige vindturbiner. Vi får ikke gjort noe med det, forklarer Hagen.

Det var i går at TV 2 sikret seg rettighetene til å vise Premier League i ytterliggere tre år fra neste høst. Kanalen måtte ifølge VG ut med hele 1,65 millioner kroner for avtalen som strekker seg ut 2018/2019-sesongen. TV 2 har sendt engelsk fotball siden 2010.