Får slakt i avisene

Liverpool Echo og The Times er ikke nådig med Brendan Rodgers sitt lag etter 1-1 mot Sion.

James Pearce, Liverpool Echo 


«Etter å ha tatt et steg i riktig retning og endt den dårlige Premier League-formen med en seier, snublet Liverpool på skremmende vis i Europa, på nok en fortvilende kveld.»

 

«Det er vanskelig å si hva som var den mest fellende vurderingen av Liverpools livløse og svake kamp mot det sveitsiske laget FC Sion. Var det at tusenvis av desillusjonerte supportere for lengst hadde gitt opp og dratt heim før den slovenske dommeren Slavko Vincic blåste av og endte Anfields kollektive lidelse, eller var det pipekonserten på stadion da kampen ble blåst av, fra de som hadde blitt igjen helt til slutt?»

 

«Hvordan den mektige har falt… Vinneren av Serievinnercupen fem ganger, som deler poengene med et lag som endte på syvendeplass i den sveitsiske Superligaen forrige sesong. Flere år med feil forklarer hvordan Liverpool nå er nummer 55 på UEFA-rankingen, bak lag som Genk, APOEL, Salzburg og Trabzonspor.»

 

«Det er en lang vei tilbake. «European nights under the lights at Anfield» er ment å være spesielle anledninger, men dette var bare smertefullt å se på.» 

 

Foto: Til venstre, Tony Barrett i The Times. Til høyre, James Pearce i Liverpool Echo.

 

Tony Barrett, The Times:


«Mens Brendan Rodgers bekymrer seg for hvem som er i mot ham, og spesielt den uidentifiserte gruppen han føler ønsker ham bort fra managerjobben, er det de som er ment å være sammen med ham han bør være mest bekymret for. Det er resultater mer enn noe annet, og det siste en skuffende uavgjort hjemme mot Sion, som har satt jobbens hans i fare.»

 

«Pipekonserten som kom etter sluttsignalet, for tredje gang på Liverpools siste fire hjemmekamper, fanget ikke bare stemningen, men levnet Rodgers ingen tvil om omfanget av utfordringen han nå står overfor for å gjenerobre støtten.»

 

«Sion kom fra et 1-0 tap mot Vaduz, som gjorde at styreformann Christian Constantin beskrev dem som forferdelige og patetiske. De var en middelmådig motstander, men ble hyllet av supporterne etter å ha tatt et poeng. Resultatet gjør at Liverpools 350. kamp i Europa endte i desillusjon og bekymring. Rodgers klaget på dårlige avslutninger og et skuffende baklengsmål, men slike forklaringer blir for tynne når de så ofte blir repetert.»

 

«I sine ni siste kamper i Europa har Liverpool kun vunnet én, og selv om de skapte nok sjanser til å doble det mot Sion ble det ikke slik på grunn av velkjente feil, etter at Adam Lallana hadde gitt dem ledelsen i det fjerde minutt.»

 

«Sion var det siste laget som fant ut at det å være under press fra Liverpool trolig ikke ender med tap, og at å angripe dem kan være som å åpne en åpen dør.»

 

«Everton er den verste motstanderen Rodgers kunne hatt i neste kamp, men det kan også være den beste. Tap vil sette jobben hans i enda større fare, mens seier vil kunne endre stemningen.»