FIFA nekter å godkjenne Paez-lån

Eibar sliter med å få godkjent lånet av Liverpools 20 år gamle forsvarer Rafael Paez. FIFA hevder det har skjedd en administrativ feil under prosessen med papirarbeidet.

Liverpool lånte ut Paez til spanske Eibar helt mot slutten av transfervinduet i januar, men FIFA har så langt nektet å godkjenne låneavtalen. Eibar har nå levert en formell klage på at de fortsatt ikke har mottatt den internasjonale klareringen fra FIFA.

Eibar har i den forbindelse kommet med følgende offisielle uttalelse:

«SD Eibar sendte inn all nødvendig dokumentasjon når det gjelder lånet av Rafael Paez fra Liverpool den 30.januar, innen fristen satt av FIFA. Den 2.februar ble det imidlertid kommunisert fra FIFA til Eibar at det hadde blitt begått en administrativ feil under prosessen, som måtte løses. Dette ble gjort umiddelbart. Flere dager senere kommuniserte FIFA til Eibar at overgangen fortsatt ikke var godkjent. I går, den 16.februar, la Eibar frem en anke for å få låneovergangen godkjent, med to dokumenter signert av Rafa Paez og det spanske fotballforbundet, som dokumenterer at klubben har handlet riktig.»

Inside Spanish Football melder at Paez har trent med den baskiske klubben siden han kom dit rundt månedsskiftet, men i likhet med Eibar må spilleren smøre seg med tålmodighet i en situasjon som er frustrerende både for spiller og klubb. De håper nå at fornuften seirer og at FIFA til slutt vil klarere en overgang som tilsynelatende skulle ha vært i orden for over to uker siden.