Finale-nedtur for Ilori

Tiago Ilori spilte nok en solid kamp for Portugal, men Sverige ble EM-mestere etter straffedrama.

Sverige-Portugal 0-0 (0-0) 4-3 etter straffer: Liverpools midtstopper Tiago Ilori pådro seg en lårskade i gruppespillkampen mot Sverige i U21-EM, og det var lenge uklart om han kom til å bli friskmeldt til kveldens EM-finale mot nettopp Sverige.

Først da startoppstillingen til Portugal ble klar en time før kampstart, ble det klart at Ilori var friskmeldt.

Og Ilori gjorde nok en solid jobb for landslaget som holdt nullen gjennom 120 minutter. Men det hjalp lite for Portugal. Kampen måtte avgjøres med straffesparkkonkurranse i Tsjekkia.

Carvalho bommet

John Guidetti satte sikkert inn den første straffen for Sverige. Gonçalo Paciência svarte med å sende en lav straffe til høyre for keeper.

Isaac Kiese Thelin satte inn den andre straffen for Sverige. Portugals Tozé satte ballen i tverrliggeren og ned, og ballen var så vidt inne til 2-2.

Liverpool-linkede Ludwig Augustinsson satte også inn en høy straffe for Sverige, før den første bommen kom. Patrik Carlgren reddet mesterlig Ricardo Esgaios skudd på den tredje straffen.

Like etter ble det nok en bom. Denne gangen på en elendig og ubeslutsom straffe fra Sveriges Abdul Khalili. João Mários straffe like etterpå var langt mer elegant.

Victor Lindelöf gjorde som de tre første svenskene, og satte ballen høyt i mål.

William Carvalho fikk dermed stort press på seg på den femte straffen, og Calgren ble den store helten med nok en redning.

Dermed ble Sverige europamestere for U21.

Illori headet like utenfor

Begge lag hadde store sjanser til å avgjøre tidligere i kampen.

Den første store sjansen kom etter 7 minutters spill da Portugals kaptein Sérgio Oliveira satte et nydelig frispark fra 20 meter over muren og i tverrliggeren.

John Guidetti hadde også flere gode muligheter for Sverige. Spesielt nydelig var en volley fra rett innenfor 16-meteren etter 52 minutter.

Han var også farlig frampå etter 86 minutter da han kom seg fri ved 5-meteren, men Sá reddet skuddet og Ilori fikk ryddet unna.

Portugal hadde også en kjempegod kontring etter 63 minutter der Iuri Medeiros avsluttet  fra hjørnet av 16-meteren og satte ballen like utenfor.

Ett minutt på overtid i ordinær tid kunne Ilori avgjort for Portugal da han slo Victor Lindelöf i lufta på corner, men headingen gikk utenfor.